KELLARI JA PERUSTUKSET

Viimeinen pari kuukautta on ollut todella mielenkiintoista aikaa rakennusprojektin kannalta. Kaiken muun säätämisen keskellä tontille on noussut tulevan talon kellarikerros ja perustukset. Nyt voi vihdoin hahmottaa miten talo sijoittuu tontille ja aloitella pihan suunnittelua! Kellarin ja perustukset meille teki Perustava, jonka toimintaan ollaan kyllä oltu pääosin tyytyväisiä alusta saakka.

Meillä kellaritiloihin on sijoitettu autokatos, kylmä varasto, lämmin varasto ja tekninen tila. Sen lisäksi, että kellarikerroksessa on sekä lämmintä että kylmää tilaa, siihen yhdistettiin ylärinteen puolelle tuulettuvan alapohjan perustukset. Perustussuunnittelun kannalta se ei kuulemma ole ollut ihan helpoimmasta päästä, ja meidän vastaava totesikin, että kun tavallisen perustuksen suunnitelmissa on noin 15 leikkauskuvaa, on meidän kohteessa niitä yli 50. On saattanut tuottaa myös kaupungin rakennusvalvonnalle jonkin verran työtä 😬

En ole täällä blogin puolella juuri ehtinyt tästä vaiheesta kuvia jakaa, joten nyt niitä koko kahden kuukauden edestä. Aikataulullisesti kellarissa ja perustuksissa meni siis vähän vajaa 2 kk, sillä ensimmäisten anturoiden valu tehtiin 8.10. ja betoniportaat valettiin 21.11.

Parin seuraavan viikon aikana maaurakoitsija tekee vielä ympärystäyttöjä ja piha-alueiden tasoittelua. Pystytys aloitetaan näillä näkymin viikolla 2.

Mukavaa sunnuntai-iltaa sinne!

//Krista

koti sisustus remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *