PYSTYTYSPÄIVÄT 1-5

Kauan odotettu aamu koitti vihdoin tiistaina muutaman tunnin yöunien jälkeen. En yleensä stressaa asioista, mutta tämä pystytysvaihe on jostain syystä viime päivinä vienyt yöunia. Jossain kohtaa harmittelin, että en ehdi pitää lomaa nyt pystytykseen yhteydessä, mutta taitaisikin olla liian rankkaa sekä minulle että pystytysporukalle jos olisin siellä päivät säätämässä ja stressaamassa 😄

PÄIVÄ 1 / 7.1.2020

Nosturi oli saatu aamuhämärissä asemoitua paikoilleen ja ensimmäiset hirsipaketit availtua, kun raksalta soitettiin, että sähkökaappi ei anna virtaa. Sähkäri saatiin onneksi paikalle parissa tunnissa ja hommat jatkumaan. Ehdin itse piipahtaa työmaalla, kun ensimmäiset paketit oli saatu auki. Ensimmäisen hirsikerran asennus kestää aina pidempään, kun se täytyy ankkuroida perustuksiin, löytää oikeat ristimitat ym. Ekan päivän aikana nousi yhteensä 4 hirsikertaa.

PÄIVÄ 2

Keskiviikon sääennuste ei lupaillut hyvää ja aamupäivällä työt jouduttiinkin keskeyttämään vesisateen vuoksi. Iltapäivällä päälle oli noussut muutama hirsikerros lisää.

PÄIVÄ 3

Ensimmäinen kerros taloa noussut pystyyn. Tappireikien paikat päätettiin merkata huomionauhoin, jotta varmistutaan siitä, ettei tapit mene vahingossa sähköreikiin. Hirsissä on yllättävän paljon rei`ityksiä, kun on omat reiät tapeille, kiristyspulteille, tukiputkille ja sähköille. Pystytysporukka saa lukea vähän väliä seinäpiirustuksia, jotta asennukset menevät oikein. Nosturi lähti illalla toiselle työmaalle. Seuraavan päivän suunnitelmina välipohjan pystytystä.

PÄIVÄ 4

Perjantaina nosturi oli toisella työmaalla, joten meidän raksalla oli asennettu välipohjan palkistoja, joiden päältä oli helpompi lauantaina lähteä jatkamaan hirsikehikkoa. Meillä välipohja tulee pääosin posi-palkeista, muutamaan kohtaan suunnittelija oli piirtänyt kertopuupalkit. Nyt alkoi jo hieman hahmottaa eri tiloja ja huonekorkeuksia.

PÄIVÄ 5

Tänään lauantaina työmaalla tehtiin vain puolikas päivä, kiinniteltiin loput välipohjapalkit ja nostettiin muutama hirsikierros. Me hang-aroundit siivoiltiin raksaa, ja on kyllä hurja se pakkausmuovin määrä mitä noista paketeista jää. Tarvitsisikohan joku taho tuollaista paksumpaa suojamuovia..? Harmittaa viedä kaatiksellekaan. Päivän lopuksi suojattiin ylimmät hirret tulevan yön vesisateilta. Kurkkailin jo vähän näkymiä toisen kerrokset tasalta. Näin kauniissa huurteisessa auringonpaisteessa luonto näyttää kauneimmat puolensa 🌤

Isäni, jolla on pitkä kokemus hirsirakentamisesta, on ollut koko viikon valvomassa pystytystä. Se on ollut kyllä kultaakin kalliimpi apu, ja voi olla itse varma siitä, että asiat on tehty työmaalla oikein. Nyt pystytyksessä on nimittäin huomannut kuinka tärkeää on, että tiivisteet, tukiputket, kiristyspultit ym. on asennettu oikein ja nurkat tulee kohdilleen.

Huomenna raksalla pidetään lepopäivä ja hommat jatkuu taas ensi viikolla. Nosturi palaa tiistaina, joten maanantaina siellä viimeistellään välipohjaa ja asennetaan pilareita. Mukavaa viikonloppua sinne 💫

//Krista

koti remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *