PYSTYTYSPÄIVÄT 6-9

PÄIVÄ 6

Nosturin vapaapäivä. Työmaalla rakennettiin tänään välipohjaa, jonka päältä yläkerran pystystä oli helpompi jatkaa. Meillä välipohja rakentuu posipalkeista, jotka tukeutuvat talon läpi kulkevaan liimapuupalkkiin. Palkin alle asennetaan 2 pilaria, jotka jäävät lopulta väliseinän sisään, kuten myös itse palkki.

.

PÄIVÄ 7

Nosturi palasi työmaalle ja kehikon pystytystä päästiin jatkamaan. Kolmella seinällä ehdittiin jo melkein täyteen korkeuteen. Painumaton rakenne on melko työläs pystyttää sillä kehikon sisään tulee kierretangot, puutapit ja metalliputkitukset. Meidän työmaalla näiden asennuksessa oli oltava erityisen tarkkana, jotta mikään ei tukkisi sähköreikiä. Kuulimme myös, että monilla työmailla puutapit jätetään asentamatta, mutta olimme niiden osalta ehdottomia, ja kaikki suunnitelmissa olevat elementit asennettiin kehikon sisään.

PÄIVÄ 8

Vesisateet ovat olleet meidän kiusana viime aikoina turhan tiheästi, ja tänäänkin sade ja kova tuuli hidastivat pystytystä. Iltapäivällä hommat saatiin taas luistamaan, ja pystytystä jatkettiin pimeään saakka.Ennen kehikon toimitusta mietimme kannattaisiko hirsiin suihkuttaa homesuoja-aine. Löysin kuitenkin paljon kokemuksia siitä, että homesuojaus on tehnyt hirsiseinistä laikukkaat. Tätä riskiä ei haluttu ottaa, koska suurin osa pinnoista on jäämässä puupinnalle. Meidän rakennuspaikka on myös melko tuulinen, mikä osaltaan auttaa siinä, että ilma kiertää hyvin isojen ikkuna-aukkojen kautta myös kehikon sisäpuolella.

PÄIVÄ 9

Pitkä ja stressaava 2 viikkoa alkaa olla lopuillaan. Viimeiset hirret saatiin asennettua yhdeksäntenä pystytyspäivänä. Kehikko on nyt valmis! Samana päivänä aloitettiin myös kattoristikoiden asennu ja suurin osa niistä saatiinkin päälle. Taas oli ilta käsillä, kun työmaalla sammutettiin valot ja päästiin kotiin lepäämään.

Kehikon pystytys oli minulle varmasti rakennusprojektin stressaavimpia vaiheita. Pelkäsin, että hirret kolhiintuvat tai muuten vaurioituvat asennuksessa, ja niitä on jälkikäteen vaikea korjata.Huonoa asennusjälkeä kun ei pysty peittämään jälkikäteen millään. Liitoksien ja nurkkien siisteys ja tiiviys myös huoletti, mutta onneksi asentajat olivat niiden kanssa huolellisia. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen, mutta kyllä se vaati monta unetonta yötä ja työntäyteistä iltaa, kun asioita selviteltiin aina seuraavaa päivää varten.

Tämäkin vaihe on nyt koettu, mutta ihanaa, että se on jo takanapäin, huoh  🙂

//Krista

koti remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *