TOIMITUSSISÄLTÖJEN VERTAILU

Otettiin nyt viikko etäisyyttä tonttiin, ja käytiin lomailemassa kotimaisemissani Lapissa. Olipa ihana vaihtaa välillä maisemia ja tuulettaa ajatuksia. Rakennusprojektia ei kuitenkaan kokonaan unohdettu, vaan pitkin viikkoa tarkenneltiin suunnitelmia ja aikatauluja, pyydettiin tarjouksia jne.

Mutta siis aihe, josta ajattelin vähän avata ajatuksia, oli toimitussisältöjen vertailu, ja se, millaisiin palasiin me ollaan oma rakennusprojekti päädytty jakamaan.

Eri hirsitalo toimittajien toimitussisällöt ovat olleet meillä pöydällä jo lähes projektin alusta saakka. Jokaisella toimittajalla toimitus- ja asennussisällöt ovat olleet erilaiset, ja osa toimittajista on myös melko tarkkoja siitä, kuinka paljon asiakas pystyy sisältöä räätälöimään. Voisin sanoa, että ihan noviisirakentajalle näiden sisältöjen (ja sitä myötä myös hintojen) vertaileminen on mahdotonta. Moni rakentaja varmasti tekeekin päätöksen hyvin mutu-tuntumalta toivoen, ettei vastaan tule kovin suuria yllätyksiä.

Meillä on onneksi perheessä yksi rakennusinsinööri, joka tuntee hirsirakentamisen salat. Sen ansiosta ollaan pystytty vertailemaan tarjouksia syvemmin, ja tehty toivottavasti hyviä päätöksiä sen  suhteen, mitä osia kilpailutetaan itse ja mitä otetaan suoraan talotoimittajalta.

Maatyöt ja perustukset/kellarin kilpailutimme jo loppukeväästä, ja niiden osalta sopimukset on jo tehty. Itse talon osalta näillä näkymin talotehtaalta tulee kaikki ulkopuolen materiaalit, mukaanlukien vesikatto. Asennuksen kilpailutimme erikseen, ja löydettiinkin nyt siihen porukka, joka ainakin referenssien puolesta kuulostaa hyvältä. Myös ikkunat ja ovet tilataan suoraan niiden toimittajalta. Sisäpuolen työt kilpailutamme, kunhan saadaan projektia eteenpäin.

Jokaisen osion kilpailuttaminen on vienyt melkoisen siivun aikaa ja hermoja, mutta sillä saadaan tehtyä aika isoja säästöjä koko rakennusprojektia ajatellen. Näin tehtynä pääsee myös itse valitsemaan tekijät kullekin työvaiheelle.

Maaurakoitsija on nyt buukattu aloittamaan työt elokuun alkupuolella, ja seuraavaksi meillä on siis edessä hirsitalotoimittajan valinta. Se pitäisi saada tehtyä suht pikaisesti, jotta saadaan perustussuunnitelma työn alle ja betonielementit tilaukseen. Mutta varmasti parin viikon päästä ollaan tämänkin asian suhteen viisaampia 🙂

Mukavaa uutta viikkoa!

// Krista

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *