59 toivetta

Haaveilu ja tulevaisuuden fiilistely aarrekarttakurssilla jatkuu. Kolmannessa tehtävässä pohdittiin toiveita ja tarpeita eri elämänalueilla alkaen kodista työhön ja sosiaaliseen elämään. Osa tehtävää oli kirjoittaa vähintään 100:n toiveen lista siitä, mitä kaikkea elämässä haluaisi – jos voisi kaiken saada.

6297993510_33dc4accf3.jpg

kuva: Flickr/CC/martie1swart

Tein listaa hartaudella kahteenkin otteeseen ja annoin itselleni luvan haaveilla kaikesta mahdollisesta, mutta sain kasaan vain 59 toivetta! Pisti miettimään. Olenko niin tyytyväinen elämääni, etten halua tai tarvitse enempää? Haluaminenhan on kärsimyksen alku (mistä lisää mm. täällä), että sikäli hyvä. Ja 59:ssäkin oli puristamista ja kaikki eivät olleet edes kovin tärkeitä. Mutta osaanhan mä haaveilla!

Kyse taitaa kuitenkin olla toiveiden koosta. Siitä mikä lasketaan yhdeksi toiveeksi. Listassani ei nimittäin juuri ollut minihaaveita (tyyliin ”uudet korkkarit/että tulis hyvä porkkanasato/mulla ois joskus pitkät hiukset”) vaan aika paljon suureellisia haaveita tyyliin ”että kaikki maailman ihmiset olis terveitä ja onnellisia”.

Yhteen haaveeseen voi näköjään saada mahtumaan koko maailman… Ja 59:ään unelmakodin, -työn, -perheen ja  -harrastukset, tärkeimpinä varmasti sellaiset ”itsestäänselvät”, kuten läheisten hyvinvointi. Joukossa oli myös individualistisempia haaveita joogaretriiteistä tanssiprojekteihin. 

Montako toivetta elämällesi sinä keksit – isoja tai pieniä? Ja mitkä niistä ovat tärkeimpiä?

Ja lopulta: Kuka näitä laskee, tärkeintähän on unelmoida. Ja sitten tehdä jotain niiden unelmien eteen!

suhteet oma-elama mieli ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *