Aarteet kartalla

Olen tehnyt aarrekarttoja viime vuosina säännöllisesti. Ne konkretisoivat kivalla ja luovalla tavalla tulevaisuuden haaveita ja päämääriä. Ja toisaalta alitajuiset toiveet ilmiantavat itsensä ehkä helpommin kuvien kautta. Perusidea on simppeli: kerää lehdistä houkuttelevia kuvia tai sanoja – sellaisia, jotka symbolisoivat tavoitteitasi tai vaan näyttävät jostain syystä tosi kivalta. Sommittele ja liimaa ne pahville ja katsele tuotosta säännöllisesti. Ajan kuluttua pohdi ovatko tavoitteet toteutuneet. Karttoja voi tehdä lyhyelle tai pitkälle aikavälille ja niissä voi lehtikuvien lisäksi käyttää valokuvia, maalaamista tms.

Olen tainnut tehdä kolme karttaa viimeisten puolen vuoden välein, ja monet asiat niistä näyttävät toteutuneen. Sitä ennen viimeisin karttani oli lukiovuosilta, siinä mm. ratsastin elefantilla. Oli hauska huomata kartan vintiltä löytäessäni, että kaikki siinä haaveiltu on tehty 🙂 Nyt uutena vuonna ystävän bileissä tein tähän astisista isoimman karttani, jonka tein ihan tarkoituksella pidemmälle aikavälille, ajatuksissa tulevat 5 vuotta. Voi toki olla että tavoitteet muuttuvat ja sitten vaan uutta kartttaa kehiin…

Tai itse asiassa tein sellaista jo.. Blondi patonkimaasta kertoi blogissaan RunoTalon Aarrekarttakurssista. Voisin tehdä uuden kartan ohjatusti vaikkapa juuri tähän elämäntilanteeseen? Kyllä! Kurssi koostuu 7 tehtävästä, joista ensimmäisen olen nyt tehnyt. Tunnelmakartta. Tässä tehtävässä piti vasta tunnelmoida, luoda fiilistä valitsemalla kuvia, joiden tunnelma (vaikkei välttämättä sisältö suoraan) houkuttaa. Tällainen siitä tuli (pahoittelen kännykamera-laatuista kuvaa, värit on heleämmät in real life). 

imag0260.jpg

Kuvavalintoja rajasivat hieman käytössä olleet lehdet (lähinnä puutarhalehtiä). Ei juuri löytynyt ihmisiä kuvista, niillä olisi voinut tunnelmoida vaikkapa perhe- tai parisuhde-elämää tai harrastuksia (puutarhanhoidon lisäksi). Mutta fiilis on tässä oikea. Kerron täällä myöhemmin lisää karttaprojektin edistymisestä.

suhteet oma-elama mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *