Mitä, missä ja miksi?

Hyvää marraskuista sunnuntaita ja isänpäivää!

Sain vihdoin otettua itseäni niskasta kiinni sen verran, että ryhdyin ensimmäisen blogipostauksen kirjoittamiseen. Hommahan ei alkanut hyvin. Olin kirjoittanut jo hyvän pituisen tekstin, kun yritin lisätä kuvaa postauksen loppuun. No koko hommahan kaatu, ja teksti katosi bittiavaruuteen. Melkein itkin. Eli tämä on nyt yritys nro 2 (ei tietenkää läheskään niin hyvä, kuin se ensimmäinen versio joka oli puhdasta suoltoa ajatuksistani). EDIT: tämä on yritys nro 3, koska onnistuin toistamaan virheeni tuon kuvan lisäämisen kanssa. Itkin parin kyyneleen verran.

Tämä ensimmäinen postaus tulee avaamaan blogini aihetta ja syitä blogin perustamiseenMennään siis suoraan asiaan. Olemme avopuolisoni kanssa ostaneen ensimmäisen ikioman asunnon(!). Etsimme asuntoa hiukan yli puoli vuotta ja etsinnöissä oli mukavan kokoinen (lue: pieni) kaksio Helsingin kantakaupungista. Tosin ensin alueenamme oli koko Helsinki, mutta mitä kauempana kävimme näytöissä, niin sitä selvemmäksi alue rajautui ja lopulta aluelistaamme kuului kliseisesti enää Kallio, Vallila, Töölö, Pikku Huopalahti, Meilahti ja Lauttasaari. Kävimme parissakymmenessä näytössä ja tarjouksia teimme lopulta neljästä asunnosta. Kolme neljästä tarjoamastamme asunnosta oli tarjouskauppakohteita, ja ne vasta ärsyttäviä ovatkin. Juuri kun luulet, että asunto on sinun, niin joku päräyttää tuntia ennen tarjousajan umpeutumista uuden tarjouksen. Yhden asunnon kohdalla meille kävi niin, että teimme korkeimman tarjouksen, mutta myyjä oli jo päättänyt hyväksyä alemman tarjouksen, koska se tuli hänelle edullisemmaksi. Tai näin ainakin välittäjä meille väitti, emmekä aivan ymmärtäneet asiaa. Asunnon etsimisessä ja etenkin tarjouskauppojen kohdalla olen oppinut kuitenkin sen, ettei asiaa kannata jäädä hautomaan. Hautomisella saa aikaan vain mielipahaa itselleen ja puolisolleen, ja se on aivan turhaa, kun mitään ei ole enää tehtävissä – asunto oli ja meni!

Päädyimme nyt omistamme asunnon ostoon aivan sattumalta. Olimme käyneet samana päivänä rakastumassa Kalliossa sijaitsevaan kämppään, kun saimme kutsun näyttöön samalle illalle töölöläisen asunnon myyjältä. Melkein jätimme menemättä, mutta emme kehdanneet kieltäytyä. Näyttöön oli myös vaivaton mennä, sillä asunto sijaitsee samassa talossa ja rapussa missä olimme (ja olemme vieläkin) vuokralla. En ensin innostunut asunnosta ollenkaan, kyseessä oli melko pieni yksiö, joka oli valtavan remontin tarpeessa. Näytön jälkeen menimme kotiin ja teimme tarjouksen Kallion asunnosta. Mieheni innostui kuitenkin heti Töölön asunnosta ja piirsi vielä samana iltana hahmotelman remontista. Itse en niinkään ollut innoissani, sillä hakusessa oli edelleen kaksio, sillä meitä on kaksi ihmistä ja kaksi kissaa. Meni viikko ja Kallion asunnon hinta kohosi pilviin. Silloin katseemme kohdistuivat oikeasti tähän yksiöön ja loppu onkin historiaa.

Tässä sitä nyt ollaan töölöläisen 34,8 neliöisen yksiön omistajina ja edessä on iso remontti, jossa tulemme uusimaan asunnon keittiön, vessan sekä pinnat ja aiomme rakentaa parven, jotta asuminen kaksin yksiössä olisi siedettävämpää. Kilpailutus on jo täydessä vauhdissa, ja onneksi meillä on vielä hetki aikaa suunnitella remonttia, sillä remontin pääsemme aloittamaan vasta vuoden vaihduttua. Blogini tulee siis keskittymään puhtaasti asuntomme remontointiin. Päätin perustaa blogin, jotta meille jäisi konkreettinen muisto remonttirupeamasta, ja joka voisi myös toimia apuna tulevaisuudessa (minulla on jo nyt epäilys että tämä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen remonttimme). Toivon myös blogin kautta saavani vinkkejä ja kommentteja remontin tehneiltä ja remonttia nyt tekeviltä. Toivottavasti blogistani on myöhemmin myös apua muille remonttia tekeville. 🙂

Koska mielestäni blogi ei ole blogi ilman kuvaa (syön varmasti vielä sanani), niin loppuun siis vielä kuva, jonka kanssa tuli tapeltua joku tovi. En mielestäni ole huono ICTn kanssa, mutta kai tässä on nöyrryttävä ja todettava, että uutta joutuu jälleen opettelemaan blogin myötä. Kuva on ehkä kolmas hahmotelma (piirretty muuten johonkin kämäiseen lehtiöön) asuntomme remontista, ja kuvasta puuttuu vielä parven ja uuden keittiön paikka. Parvi tulee sijaitsemaan WC:n ja entisen keittokomeron yllä ja keittiö tullaan siirtämään tuon ainoan huoneen puolelle. Ensin aikomuksena oli laittaa ihka ensimmäisestä luonnoksesta kuva, mutta olen ilmeisesti siivousintoiluissani heittänyt sen jo menemään. Ja nyt senkin perään sitten itketään… 😀

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *