Mitä minä kaipaan?

Yritin listata mielessäni, mitä minä oikeastaan kaipaan. Mitä elämästä puuttuu ilman sitä toista osapuolta? Usein se on vain sellainen epämääräinen kaipaus jota on vaikea pukea sanoiksi. Eikä se sanoiksi taivukaan, se on tavallaan liian monisyinen ja mutkikas asia yksinkertaistettavaksi vain muutamiin lauseisiin. Silti, jos kuitenkin yritän, niin tiedän ainakin kaipaavani seuraavia asioita :

– Ihmistä, jolle voin aina puhua, soittaa tai jota aina halutessani nähdä. Ei tarvitsisi koskaan miettiä, onko nyt sopiva hetki kysyä ulos, mennä käymään, kertoa huolistaan tai iloistaan. Tai miettiä, olenko nyt vaivaksi. Joku joka on olemassa minua varten 24 tuntia vuorokaudessa. Ja minä häntä varten. Eikä se lähde mistään velvollisuudesta tai uhrautumisesta, vaan silkasta omasta halusta olla toiselle aina olemassa.

– Sitä tunnetta, että voi käyttää sanaa ”me” ilman, että tarvitsee selittää keistä puhuu. Ja siitä syntyvää turvallisuudentunnetta, kun tietää että ollaan ”tiimi”. Mitä vain eteen tulee, se ratkaistaan yhdessä.

– Sitä kutkuttavaa tunnetta, kun miettii, miten toisen voisi yllättää iloisesti. Mitä kivaa voisi tehdä tai sanoa, saadakseen toisen päivästä paremman. Ja miten se hyvä olo tarttuu itseenkin.

– Halauksia. Halauksia ja vielä kerran halauksia. Sitä, ettei tulisi kuuloonkaan, että se elokuva tai hömppäsarja katsottaisiin istuen sohvan vastakkaisissa päädyissä. Toiseen nojaaminen olisi niin luontevaa, ettei sitä edes tule enää huomanneeksi. 

– Mahdollisuutta lähteä johonkin kivaan paikkaan toisen kanssa. Oli se sitten ulos kahville tai yksille, ravintolaan, kävelemään merenrantaan tai viikon etelänmatkalle. Koskaan sitä ei tarvitse tehdä yksin, ellei halua. Ja ylipäätänsä se, että voi innostua ideoista yhdessä. 

– Vierasta hammasharjaa kylpyhuoneen mukissa. 

– Yhdessä musisointia. Ehkei tämä toteudu kenen kanssa tahansa, ja voi monille olla vieraskin käsite, mutta kyllä minä vain kovasti pidän naispuolisista jotka laulavat tai soittavat. Mennään rantakalliolle ja soitetaan ja lauletaan yhdessä jotain.

– Ällösöpöjä viestejä, joita ei soisi kenenkään ulkopuolisen näkevän.

– Sitä kun illalla ulkona kylmässä halatessa molemmat tietävät, ettei kummankaan tarvitse mennä yksin kotiin.

– Toisen niskavillojen nuuhkimista hieman ennen nukahtamista.

– Mahdollisuutta, halua ja uskallusta sanoa ”rakastan sua”.

 

affect.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *