Rakkautta ja eheytymistä

Kohta joku huomaa. Tajuaa. Joku pieni ele tai äänenpaino ja ne tietää. En olekkaan se tyyppi joksi ovat minua luulleet. Olen palaverissä ja saan selvästi arvostusta. Kanssa ihmiset arvostaa. Pelkään silti jokakerta kun avaan suuni että kaikki tajuaa etten osaakaan, en olekaan fiksu. Pelkään tuottavani pettymyksen. Jälkikäteen käyn asioita läpi, analysoin ja mietin puhuinko tyhmiä. Entäs jos ne kuitenkin saa selville että olen mitätön. 

Perhe juhlat, lasten juhlat, kaveri kylässä. Paine jos ihmiset ei viihdykkään. Entäs jos en itse tajua että meillä on ihan kamalaa. Entä jos tarjottavat maistuu pahalle. Entä jos ne tajuaa etten olekkaan se hyvä tyyppi joksi minua luulevat. 

Huumorilla heitetty läppä. Hauska. Naurattaa. Vaan onko sittenkään. Jos joku käsittää sen väärin. Voiko näin sanoa/kirjoittaa. Entä jos joku loukkaantuu. 

Näin näkyy epävarmuus. Lytätty ja alastallottu. Ihminen jonka itsetunto on viety. Entä jos kaikille paljastuu. Pelko joka seuraa mukana. Se on tulosta vuosien arvostelusta ja väheksynnästä. Mitätöinnistä. Tiedät että osaat, olet onnistunut ja silti epäilet sitä itsekin. On vaikea luottaa hyvään palautteeseen. 

Onnea on mies, jonka rakkaus eheyttää. Rakkaus saa tuntemaan itseni hyväksytyksi. Minua voi rakastaa. Minä voin rakastaa. Olen hyvä. Kelpaan. Osaan. Minua voi arvostaa ja kunnioittaa. Mies on huomaavainen. Ihana. Loistava rakastaja. Hieroo väsyneitä lihaksia. Tekee lempiruokaa. Siivoaa. Hoitaa lapsia. Vaihtaa vaipat nuorimmalle. Tuo kukkia. Pesee pyykkiä. Korjaa autot ja remppaa kotona. Juuri sitä kaikkea mitä voi toivoa ja enemmänkin. Tämä mies on aviomieheni. Elämäni suurin rakkaus. Lasteni isä. Pelastajani. Se joka auttoi ja auttaa minua eheytymään. Se joka sanoo että älä välitä. Tiedäthän sie millaisia ne on. Se on vain heidän mielipide. Halaa ja ymmärtää. 

Paljon on mieskin kestänyt. Isäni tappouhkaukset kännissä. Väheksynnän ja mitätöinnin äitini lausumana. Vahingossa kuullut keskustelut missä miestäni kutsuttiin loiseksi. Ikuiset epäilykset että mies tavoittelee vain perintöä. Ivallisesti esitetyt mielipiteet valinnoista. Arvostelun. Lukuisat ja moninaiset kerrat kun seläntakana puhutut asiat on kiertoteitä tulleet tietoon. 

Kaiken se silti kestää. Rakkaus. Myötä- ja vastamäessä. Tahtotila on pitänyt. Hyvä niin. 

Nyt koen kasvaneeni ihmisenä. Pystyn katsomaan asioita uusin silmin. Näen viimein kuvan toisin kuin aikaisemmin. En olekaan syyllinen ja paha. Olen vain heijastellut kuvaa jonka muut ovat minusta koittaneet muodostaa. Olen siihen  kuvaan uskonut, kun minulle läheiset sitä ovat minulle piirtäneet ja syöttäneet. Vielä on matkaa kuljettavana. Mutta nyt ollaan oikealla tiellä. Viimeinkin. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *