Ladataan...
Elämää ihmetellen

Saimme harjoitustehtäväksi pienen pussukan ompelun. Tämä ohje on kiva sillä tuli nopeasti valmista! Tämä on ensimmäinen ohje jonka kirjoitan, joten toivottavasti muistan laittaa kaikki vaiheet mukaan. Tästä se lähtee: Ensimmäinen ohje!

Mitä tarvitset ennen kuin aloitat?

-Kangasta, vuorikangasta, vetoketjun, mittanauhan, sakset, nuppineuloja, silitysraudan ja laudan, ompelukoneen ja sopivan väristä lankaa.

Tämä pussukka on tehty palasta joka on kooltaan 20cm x 45cm, mutta käytännössä voit tehdä sen kokoiset aloituspalat kuin haluat. Muista kuitenkin että sekä päällikangas, että vuorikangas ovat samankokoiset. Vetoketju on yhtä leveä kuin kangaspalat, eli 20cm. Vinkkinä: ennen kuin lähdet leikkaamaan paloja kankaasta, muista silittää kangas. Näin saat leikattua siistimmät palat.

Minä käytän tässä ohjeessa päällikankaana musta-harmaata puuvillakangasta ja vuorikankaana sinipilkullista puuvillakangasta. Vetoketjuksi valitsin mustan vetoketjun.

 

Kun olet leikannut palat irti, kiinnitä ensin vetoketju päällikankaaseen. Ompele siis ensin kankaan toinen reuna kiinni vetoketjuun: Laita päällikangas ja vetoketju oikeat puolet vastakkain ja ompele yhteen. Seuraavana kiinnitämme myös toisen päällikankaan reunan vetoketjuun. Käännä päällikangas kaksin kerroin oikeapuoli vastakkain ja ompele kankaan toinen reuna vetoketjun toiseen reunaan kiinni. Vetoketjun lukko jää ommellun kappaleen sisälle, kuten näet alla olevasta kuvasta.

Seuraavana on vuorikankaan vuoro. Aseta aikaisemmin ommeltu kappale alimmaiseksi niin, että vetoketju jää vasempaan reunaan, aivan kuten yläpuolella olevassa kuvassa. Aseta tämän kappaleen päälle vuorikangas niin, että kankaan oikeapuoli on sitä vasten. Vetoketju jää päällikankaan ja vuorikankaan väliin vasempaan reunaan. Kiinnitä nuppineuloilla ja ompele vuorikangaan reuna kiinni vetoketjun ulkoreunaan. Kun tämä on tehty aseta kappale toisin päin kuin yllä olevassa kuvassa, niin että vetoketju onkin nyt oikeassa reunassa. Kappaleen kankaat ovat nyt järjestyksessä niin, että alimmaisena on päällikangas taitettuna niin että sen oikeat puolet ovat vastakkain ja päällimmäisenä on vuorikangas oikea puoli ylöspäin. Vuorikankaan toinen reuna on siis vielä kiinnittämättä. Nyt taitamme myös vuorikankaan niin että sen oikeat puolet ovat vastakkain. Irtonainen vuorikankaan reuna ja vetoketju jää oikeaan reunaan. Ompele tämä reuna kiinni.

Aseta ommeltu kappale pöydälle niin, että vetoketju on keskellä, vuorikangas vasemmalla puolella ja päällikangas oikealla puolella. Kuten alla olevassa kuvassa.

Seuraavana kiinnitämme pussukan pitkät sivut. Jotta saamme vetoketjun oikealle kohdalle nostamme päällimmäiset kankaat kuvan osoittamalla tavalla molemmilta puolin vetoketjua pitkiltä sivuilta.

Taita kappale niin että vetoketju jää noin 2cm päähän yläreunasta. Allaolevassa kuvassa näkyy vetoketjun asemointi ja piiretystä kuvasta kankaiden järjestys. Ompele toinen sivu kokonaan kiinni ja toinen sivu puoleen väliin. Alla olevassa kuvassa keltaisen magnetin kohdalla näkyy ompelematta jätetty kohta.

Käännä tämän auki jätetyn kohdan kautta pussukka niin että vuorikangaan oikea puoli on päälle päin. Ompele aukon kautta päällikankaassa oleva aukko kiinni. Alla olevassa kuvassa kohta näkyy ylhäällä oikealla.

Kun päällikangas on ommeltu kiinni on vuorikankaan vuoro. Tähän teemme ompeleen joka jää näkyviin pussukan sisälle. Alla olevassa kuvassa ommel näkyy keltaisen magneetin kohdalla.

Tämän jälkeen kaikki saumat on ommeltu ja pussukka on viimeistelyä vaille valmis.

Käännä pussukka oikein päin ja silitä suoraksi.

 

Mitä olitte mieltä? Kuka kokeilee tehdä näiden ohjeiden mukaan pussukan?

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

- Katja

Ladataan...

Ladataan...
Elämää ihmetellen

 

Tervehdys pitkästä aikaa!

Minä aloitin tänä syksynä Ikaalisten käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksessa kädentaitojen ohjauksen koulutuksen. Koulua on nyt jo kaksi viikkoa takana ja on ollut kyllä aivan ihanaa. Meillä on mieletön ryhmä ja olemme päässeet tekemään jo vaikka ja mitä. Opintovapaa alkaa virallisesti huomenna ja ajattelin että nyt olisi hyvä hetki herätellä blogi ikiunestaan.

Koska opiskelen koulussa kädentaitojen ohjausta, tulen jatkossa julkaisemaan täällä blogissa myös käsityöohjeita ja minusta olisi ihana jos joku innokas siellä ruudun toisella puolella lähtisi niitä kanssani testailemaan.

Odotan innolla tulevaa!

Ihanaa syksyä kaikille!

 

-Katja

 

 

Ladataan...
Elämää ihmetellen

Syksy on vaihtunut kevättalveksi. Aurinko paljastaa armotta pimeän talven jäljet. Likaiset sormenjäljet ikkunoissa ja pölyä pinnoilla. Muutosvietti alkaa ottaa minusta vallan. Pitäisi tehdä jotain. Muuttaa, valmistaa jotain uutta, siivota joka nurkka, huushollata. Luopua vanhasta ja ottaa vastaan uutta.

Topi alkaa harmaantumaan. Hän on ukkoontunut. Tullut kärttyisäksi ja jääräpäiseksi. Meidän pieni pappa.

Uusi harrastus on vienyt mennessään. Kamera kulkee mukana ja nyt sitä osaa jopa vähän paremmin käyttää. Kahvi, kamera ja kutimet. Niistä en luovu.

Tulppaaneja pitää olla. Varma lähestyvän kevään merkki. Hämmästelen sitä, että kutimet ovat vielä esillä. Niistä kun hetkeksi hellitän tietää olevan kevät.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

 

Ladataan...

Pages