Päivän herkuttelut
Oikein makoisaa maanantaita kaikille! Mitäs teille kuuluu? Meille kuuluu hyvää. Saatiin Kuumeen ensi-ilta pois jaloista ja eilenkin oli yksi näytös. Enää 13 jäljellä! =) Tällä viikolla ke, to ja su, joten tulkaapa katsomaan. =) Päätettiin tänään vähän herkutella parin vapaapäivän kunniaksi ja tehtiin sitä kuuluisaa ja aina yhtä ihanaa avokadopastaa.
Minut tähän herkkuun tutustutti siskoni Amsler ja jäin koukkuun samantein. Ohje on tosi helppo ja nopea, kunhan kaikki tarvittavat aineet löytyvät. Kinkkisin homma on pastan keittäminen juuri oikeaan kypsyyteen. =) Virallinen ohje löytyy täältä.
Tarvitset siis pari isoa ja varmasti kypsää avokadoa(Hyvä vinkki avokadon kypsyyden varmistamiseen on se, että kun painat sormella avokadon kuorta sieltä kapeammasta päästä, niin sen kuoren alla pitäisi tuntua tyhjää tilaa. Ainakin minulla toiminut hienosti!) valkosipulin kynnen, limetin, puolikkaan tuoreen chilin, tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa. Oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja pastaa. Pecorino ja Parmesan juustoa. Meillä oli tällä kertaa täysjyväpastaa.
Sitten vaan kaikki ainekset pieneksi silpuksi/raasteeksi/kuutioiksi ja sikin sokin sekaisin jossain isossa tarjoiluastiassa. Kunhan pasta on valmista sekin heitetään muiden ainesten perään. Eli ”kastiketta” ei missään vaiheessa erikseen lämmitetä. Voi kuinka helppoa ja vaivatonta. Ja mikä tärkeintä: Sairaaan hyvää!
Tarkempi ohje löytyy ylläolevasta linkistä ja sitä seuraamalla kyllä onnistuu.
Eikö näytäkin upealta? Kaikki kokeilemaan, jos ei vielä ole testannut. Nam!