Pikavisiitti Müncheniin ja Innsbruckiin

Heippa taas kaikille lukijoille!

Parhaillaan juuri talvilomaa viettelen täällä Ranskassa ja ajattelin kirjoittaa muutaman sanan meidän ihanasta pikavisiitistä Müncheniin ja Innsbruckiin.

Muutama viikko sitten päätettiin, että pitäähän sitä joku pieni reissu talvilomalla tehdä, joten päädyttiin nopean harkinnan jälkeen Müncheniin. Miehelläni kun siis talvilomaa ei ollut kuin pari päivää, joten piti miettiä jokin kohde, joka ei ole hirveän kaukana ja näin ollen München oli loistava valinta siihen 🙂

Ai että, rakastuin heti tähän kaupunkiin. En  ole siis aikaisemmin siellä käynyt, toisin kuin mieheni jolle tämä taisi olla jo kuudes kerta siellä 🙂 No mutta kaupunki oli uskomattoman kaunis kaikkine vanhoine rakennuksineen ja en malta odottaa kuinka kaunis se tuleekaan olemaan kesällä, kun kukat ja puut heräävät henkiin. Kahden päivän aikana tuli kyllä käveltyä kiitettävästi ympäri kaupunkia, kun mieheni esitteli mulle kaikki kaupungin Must see paikat 😀

Käytiin muun muassa BMW Weltissä, Olympia Towerissa, Sea Lifessa ja käveltiin ympäri kaupunkia kuvailemassa kauniita rakennuksia mm. Town hall Marienplatzilla, Royal Residence, Court Garden, Maximilian Museum jne. Munchenissä on mielettömän paljon nähtävää ja vaikka kaupungissa asuukin yli 1,5 miljoonaa ihmistä, on kaupungin tunnelma kuin pienessä kaupungissa, I Love it <3 Marienplatz taitaa olla kaupungin keskeisin paikka ja sinne ihmiset nytkin kokoontuivat viettämään päivää ja etenkin kun samaan aikaan kohdalle sattui Fastnachtin avajaiset, niin aukiolla riitti menoa 🙂 Vaikkakin tähän aikaan vuodesta kaupunki on yleensäkin rauhallisempi,  mutta paikallisten kanssa juteltuamme,sanoivat he, että jostain syystä nyt on poikkeuksellisen rauhallista ja ihmisiä on liikenteessä normaalia vähemmän, mistä lie sitten johtuikin.

Mun suosikkeihini ei kieltämättä kuulu saksalaiset ruuat kaikkine makkaroineen ja lihaklöntteineen, mutta mainitakseni pari super hyvää ravintolaa, joissa kävimme niin ensimmäisenä Hofbräuhaus. Tämä siis niin perisaksalainen ravintola kuin vain voi olla ja tämä jokaisen turistin tulisi kokea, jos kaupungissa vierailee. En nyt tätä ravintolaa kulinaristeille alkaisi suosittelemaan, mutta jos haluaa kokea aitoa saksalaista meininkiä ja syödä saksalaista ruokaa niin ehdottomasti tämä on vierailun arvoinen. Ja hei tietenkin juoda Olutta!! Meinasin jo kokonaan unohtaa, että sitähän täällä juodaan ja paljon ja isoista tuopeista. Itsehän en ole kovin suuri oluen ystävä, joten jätin tämän homman mun miehen harteille 🙂 Ja mainitakseni vielä, niin tämä paikka on aina todella täynnä, ja todennäköistä on, että et kokonaista pöytää itsellesi saa metsästettyä, mutta pääset samaan pöytään paikallisten kanssa nauttimaan tunnelmasta aidosta saksalaisesta tunnelmasta.

No toinen lemppari ravintola/kahvila oli Cafe Königin 43. Siellä söin varmaan elämäni parhaimman salaatin. Super iso salaattilautanen kahdella patongin palalla maksoi alle 10e. Tämä paikka sijaitsee aivan Yliopiston vieressä, joten paikka oli suurimmaksi osaksi opiskelijoita täynnä, mutta ihanan rento tunnelma tässäkin ravintolassa.

No mutta pari päivää Münchenin kokoisessa kaupungissahan menee super nopeasti ja paljon jäi vielä nähtävää ja mahdollisesti kesällä mennään uusiksi, jos vaan aika ja rahatilanne sallii 🙂

Alunperin siis tarkoituksena oli käydä vielä Neuschwansteinin linnassa, mutta vaihdettiin suunnitelmia ja ajettiinkin Garmisch- Partenkirschenin ja Seefeldin kautta Innsbruckiin.

Ja onneksi mentiin, sillä Innsbruck, oi että miten kaunis pieni kaupunki Alppien ympäröimänä. Ostettiin lippu (36.50e), jolla päästiin junalla ja Gondolihisseillä aina huipulle asti ja siellä vasta upeaa olikin. Alpit kun vaan on aivan mielettömän upeat ja näkemisen arvoiset. Lounastettiin Restaurant Seegrupessa, joka oli ylhäällä vuorilla Nord Parkin hiihtokeskuksen yhteydessä. Alas tultuamme kiertelimme hetken kaupungilla mm. Old Townin ja sitten suuntasimmekin jo kotimatkalle. Tarkoituksena oli pysähtyä illaliselle Bregenziin, mutta saimme seuraksemme hirveän myrskyn ja näin päätimme ajaa suoraan kotiin ja vierailla Bregenzissä joku toinen kerta.

Oho tulipahan tekstiä, vaikka ajattelin, että kirjoitan vain muutaman sanan reissusta 🙂 Nyt toivottelen kaikille ihanaa viikonloppua ja meen itse treenailemaan. Pus <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *