Keittiössä kokeiltua, osa 7. (STRAWBERRY CHEESECAKE!)

PB194065.JPG

Hyvää miestenpäivää!

Näinkin ihanaisen päivän kunniaksi päätin kokeilla jo toista gluteenitonta ja laktoositonta herkkua, mansikkaista, uunissa paistettua juustokakkua. Sain reseptin siskoltani, joka oli pyöräyttänyt samaisen kakun mustikoilla ja vadelmilla, mutta koska omasta pakastimestani löytyi jo valmiiksi kotimaisia mansikoita, sovelsin ohjetta hieman. Näin molempia maistaneena voisin todeta, että kakku toimii oikein hyvin ihan millä tahansa marjoilla, tai marjojen puutteessa vaikka vain sitruunamehun voimin!

12 hengen kakkuun tarvitset:

Pohja

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl venhäjauhoja
1,5 dl mantelijauhoja
(tai gluteenittoman ja pähkinättömän kakun tapauksessa: 3 dl gluteenitonta jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
1,25 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl sitruunankuorta
200 g vadelmia (mustikoita, mansikoita jne.)
0,5 dl sitruunamehua

PB194062.JPG

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.

Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Taikinaa näyttää olevan todella vähän, mutta sitä riitti puolen sentin paksuudelta hyvin pohjaan ja reunoihin. Lopputuloksesta huomaa, kuinka paljon taikina uunissa turpoaa.

Vatkaa tuorejuusto, rahka, kerma, sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Mausta seos vanilliinisokerilla, sitruunankuoriraasteella ja sitruunamehulla. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.

Ripottele puolet marjoista pohjataikinan päälle. Kaada rahkaseos vuokaan ja ripottele loput marjat kakun pinnalle.

Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi. Irrota juustokakku vuoasta täysin jäähtyneenä ja tarjoa jääkaappikylmänä. Jos mitenkään mahdollista, tee kakku jo päivää ennen tarjoilua. Täytteestä tulee yön yli jäähtyessään paljon tiiviimpi, maukkaampi ja ”juustomaisempi”, kuin juuri ja juuri jäähtyneenä.

Meidän tapauksessamme mies oli malttamaton ja tahtoi kakkua tietysti niin pian kuin mahdollista:

 PB194066.JPG  

 

hyvinvointi hyva-olo ruoka-ja-juoma diy