Kaneliset kaurakeksit.
Viikonlopuksi iskenyt flunssa ei ole vienyt makuaistiani, ja makeanhimonikin on edelleen tallella. Päiväunilta herättyä alkoi tehdä mieli jotain herkkua, mutta kaapit ammottivat tyhjyyttään (yritettiin periaatteessa miehen kanssa sopia, ettei ostettaisi enää mitään epäterveellisyyksiä, hah). Hätä keinot keksii, ja kuiva-ainekaapin antimista syntyi vartissa pellillinen kaurakeksejä.
- 50g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl vehnäjauhoja (gluteenittomat käyvät myös hyvin)
- 1 tl leivinjauhetta
- kanelia
- kardemummaa
Voi sulaksi ja kaikkeet aineet sekaisin. Annostele taikina pellille. Omiin kekseihini ripottelin päälle mantelilastuja. Paista 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia, vahdi keksejä paiston ajan.
Nauti. Vähintään kolme kerralla.