Katkarapuja ja ihanaa oloa.
Neljän päivän viikonloppu. Ah, ihanuutta.
Kävin tekemässä kevään viimeisen tentin eilen aamulla, ja sen jälkeen olenkin vain nauttinut olemisesta. Tulin tentistä kotiin, söin toisen aamiaisen (kaksi aamupalaa sisältävä päivä ei voi olla kuin loistava), siivoilin, luin lehtiä ja blogeja, kävin salilla ja katselin ulos ikkunasta ja ihailin aurinkoa. Pöydällä oli valkoisia tulppaaneja ja leipomiani taatelikeksejä (sovelsin kaurakeksireseptiä lisäämällä joukkoon parisataa grammaa kuivattuja taateleita).
Kaikkein parasta oli kuitenkin se, ettei minun tarvinnut tehdä mitään. Tiedättehän sen fiiliksen, kun saa jotain loppuun, ja seuraava projekti alkaa vasta muutaman päivän päästä. Ne välipäivät ilman minkäänlaisia velvoitteita ovat parhautta. Itse käytän ne yleensä lehtien lukemiseen, bloggaamiseen ja leffojen ja telkkarin katseluun. Tänään ajattelin pitää Mustat lesket -maratonin Ruutu.fi:ssä.
Herkuteltiin miehen kanssa keskiviikkoiltana, ja tehtiin katkarapusalaattia. Yleensä lisäämme salaatin joukkoo kanaa tai tonnikalaa, mutta nyt kokeilimme jotain ihan uutta. Mies paistoi katkaravut pannulla limen ja mausteiden kanssa, minä pilkoin salaattiin viinirypäleitä ja persikkaa. Ruoanlaitossa pitäisi useammin muistaa erilaiset vaihtoehdot ja uuden kokeilu, sillä tuollaisesta päämäärättömästä sekoilusta tulee yleensä tosi hyviä juttuja. Niin kuin nytkin.
Loput katkaravut heitin tumman leivän ja valkosipulituorejuuston päälle.
Ihanaa viikonloppua.