Salaattitaivas
Olen löytänyt täydellisen salaatin. En kovin yllättävästä tai erikoisesta paikasta, mutta toisaalta tasaiseen laatuunhan voi aina luottaa: Stockmannin yläkerrassa, kahdeksannessa kerroksessa, tehdään ihania ja tuoreita pasta-, leipä- ja salaattiannoksia.
Kävin kokeilemassa salaatti-buffeta muutama viikko sitten äitini kanssa, ja nyt vein sinne poikaystävänkin. Vietimme ihan tavallista maanantai-iltaa, ja kotona löhöillessä kuluneen viikonlopun jälkeen päätimme lähteä ulos syömään.
Lounaspaikkanakin toimiva kahvila-ravintola ei ole hienosteleva, mutta ympäristö on kivasti sisustettu ja rauhallinen. Vaikka ihmisiä oli melkeinpä kaikissa pöydissä, tuntui, kuin olisimme olleet ihan kahdestaan.
Ja se salaatti!
Annos kootaan itse. Pohjaksi valitaan joko tavallinen tai caesar-salaatti, ja ”täytteitä” saa valita maun ja nälän mukaan kahdesta neljään. Itse valitsin broileria mangokastikkeella ja vuohenjuustoa hunajalla. Mies otti lohta, paahtopaistia ja hunajamelonia ilmakuivatun kinkun kanssa (kyllä, isonkin miehen vatsan saa helposti täytettyä).
Ilmaisia lisukkeita annokseen saa lisätä niin paljon kuin haluaa; suolapähkinöitä, paahdettua sipulia, krutonkeja sekä erilaisia siemeniä ja kastikkeita lisäsimmekin aika reilusti. Annokseen kuuluu vielä vesi ja leipäpöytä, josta valitsimme saaristolaisleipää.
Hintaa annokselle tulee hieman ”normaalia” enemmän, Stockalla kun ollaan, mutta verrattuna esimerkiksi parin päivän takaiseen Memphisin caesar-salaatti -kokemukseen ne muutamat lisäeurot maksaa mielellään. Annos on valtava, joten Stockan salaattitaivaaseen kannattaa suunnata nälkäisenä!