Keittiössä kokeiltua, osa 4.

20130318_202458_resized.jpg

Itse tehdyt pinaattiletut ovat ehkä maailman parasta ruokaa silloin, kun on venytettävä senttejä. Tai minun tapauksessani silloin, kun tajuaa, että pinaattilettujahan voi tehdä itse niiden kaupan eineslättyjen sijasta.

Lettutaikinaan tarvitset vain

2 munaa
3 dl vettä
~2 dl jauhoja
2 pussia pinaattia
suolaa

20130318_200501_resized.jpg

Ensin vatkataan munat ja vesi, joiden sekaan lisätään jauhot. Pakastepinaatit sulatetaan ensin mikrossa, ja lisätään sitten taikinaan. Suolaa maun mukaan, ja sitten vielä vatkataan. Itse laitoin mukaan myös ihan vähän sokeria. Yleensäkin syön valmispinaattiletut sokerin kanssa, jos hilloa ei ole saatavilla. Ei mitään hajua mistä olen tuon tavan keksinyt.

20130318_200819_resized.jpgMuista paistaessa sekoitella taikinaa joka välissä, etteivät pinaatit painu kulhon pohjalle. Valmiita letut ovat siinä vaiheessa, kun ne näyttävät tuolta kuin ensimmäisessä kuvassa (saavat olla myös pyöreämpiä). Melkoisen helppo ja maistuva iltapala! Eikä tule sitten huono omatuntokaan siitä eineksen ostamisesta.

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma diy