Keittiössä kokeiltua, osa 1.
Munakoiso-pinaattilasagne. Sitä meillä kokattiin eräänä viikonloppuna, kun oli mukamas yhtäkkiä ylimääräistä aikaa, rahaa ja energiaa. Kaipasin ainaiseen kanakastikkeeseen vaihtelua, joten kaivelin muististani maistamiani ruokia, ja päädyin kokeilemaan Kom-teatterin ravintolassa tarjottua munakoisolasagnea.
En muistanut tarkalleen, mitä kaikkea paistoksessa oli, mutta hetken googlailun jälkeen päädyin käyttämään munakoisoa, pinaattia, fetaa ja pestoa.
Aloitin viipaloimalla munakoisot (noin 5mm paksuisiksi). En todellakaan tiennyt aiemmin, mitä munakoisojen itkettäminen tarkoittaa, mutta nyt tiedän, että viipaleiden pintaan suolaa ripotellen ne saa ”hikoilemaan”. Itketä siis koisot ja pyyhi kyyneleet hetken kuluttua talouspaperilla. Tämä ilmeisesti estää vihanneksen muuttumisen kitkeräksi.
Pilko sipulit ja sulata pakastepinaatti. Ei, en todellakaan edes yrittänyt sählätä tuoreen pinaatin kanssa. Kuullota sipulit pannulla, lisää joukkoon tomaattimurska ja pinaatti.
Paista munakoisot erillisellä pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi. Munakoisojen paistamiseen en löytänyt mitään tiettyä aikaa, mutta muutamassa minuutissa väri alkoi muuttua ja päättelin, että uunissahan ne vielä lopullisesti kypsyvät.
Fetan kuutioituasi ja pestopurkin avattuasi kaikkien ainesten pitäisi olla valmiina. Aloita siis lasagnen latominen. Toisin kuin itse tein, kannattaa aloittaa munakoisosiivuista. Niiden päälle pannulla paistamaasi sörsseliä, sitten lasagnelevyjä, jälleen munakoisoja, fetat ja pesto, ja viimeiseksi vielä sitä tomaatti-sipuli-pinaattimössöä. Kuorruta juustolla. Tavallinen riittää, mutta itse lisäsin joukkoon parmesaaniakin.
Paistoin lasagnea 200 asteessa 35 minuuttia, ja se tuntui riittävän. Lopputulos oli yllättävän hyvä ensikokeiluksi, mutta ainakin koisot leikkaan seuraavalla kerralla ohuemmiksi (se noin 5mm) ja aloitan lasagnen kasaamisen niistä. Muuten paistos oli oikein tyydyttävä lauantairuoka.
Voilà!
AINEKSET
Lasagnelevyjä (itse käytin pinaatin makuisia)
1 prk tomaattimurskaa
1-2 sipulia
2 pss pakastepinaattia
2 munakoisoa
Fetaa ja pestoa oman maun mukaan
Juustoa kuorrutteeksi