Keittiössä kokeiltua, osa 3.
Siinä se on, maailman paras laktoositon ja pähkinätön porkkanakakku.
Porkkanakakku on alltimefavourite herkkuni, josta en luovu ikinä. En edes silloin, kun mieheksi osui laktoosi-intolerantti pähkinäallergikko, joka ei kuulemma viime kokeilun mukaan kestä myöskään porkkanaa. (Samantha Jonesia lainaten: ”Fuckfuckfuckfuckfuck.”)
Hetken aikaa ehdin jo pohtia kauhuissani, onko tiensä päässä suhteeni porkkanakakkuun vai alltimefavourite-mieheen. Lopulta rohkaistuin, käärin hihat ja leivoin kakun ilman niitä letaaleja ainesosia. Maustettuna kylläkin hitusella porkkanaantukehtumisriskiä.
Kävi ilmi, että mies on herkkä vain raa’alle porkkanalle, kakku toimii myös laktoosittomana ja maistuu aivan yhtä hyvältä ilman pähkinääkin. Laktoosiahan ei oikeastaan ole muualla kuin kuorrutteessa, joten kakun hintakaan ei laktoosittomien tuotteiden takia noussut kuin muutaman euron. Mutta silti, miten 200 grammaa laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa voi maksaa NELJÄ euroa?! Rajansa Kampin K-Marketillakin.
Kompensoin kallista kuorrutetta jättämällä osan mausteista pois. Pelkällä kanelilla pärjäsi oikein hyvin, sitä kun löytyi kaapista valmiina. Ehkä seuraavalla kerralla repäisen oikein kunnolla ja ostan myös niitä ihania inkivääriä ja kardemummaa.
Ah ja nam. Mies tykkäsi kokeilustani kovasti, ja luulenpa, että suhteeni niin kakkuun kuin kaveriin syvenivät entisestään. Loppu hyvin kaikki hyvin.
Niin ja se resepti! Jos omaat yhtä allergisen puoliskon kuin minä, kokeile tätä ainesyhdistelmää. Jos et, feel free ja hae pähkinäinen resepti internetin ihmeellisestä maailmasta tai vaikkapa täältä!
Taikina
4-5 isoa porkkanaa raastettuna
4,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 prk ananasmurskaa
2 dl rypsiöljyä
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
Kuorrutus
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
raastettua appelsiininkuorta ja appelsiinin mehua maun mukaan
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas. Kaada taikina voideltuun (irtopohja)vuokaan. Paista 175C asteessa 55-65 min. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle. Nauti.