Tuorepuuro, uusi välipalaihastus
Tuorepuuroja on sekoiteltu blogeissa vaikka kuinka kauan, mutta itse tajusin niiden ihanuuden ihan äskettäin.
Ruokavalioni on heittämällä yksi lähipiirini huonoimpia, vallitseva terveysintoilu etenkään ruoan suhteen ei ole oikein iskenyt, enkä jaksa panostaa syömiseen niin paljon kuin pitäisi. Hetki sitten kyllästyin kuitenkin ikuiseen einesosastolla ramppaamiseen ja niiden kaikkein törkyisimpien vaihtoehtojen syömiseen, ja aloin miettiä, mitä evästä töihin olisi helpoin valmistaa ja napata mukaan. Kokeilin tuorepuuroa, ja nyt olen ihan koukussa.
Olen vähentänyt maidon käyttöä ja käyttänyt sekä tavallisen mikrokaurapuuron (kokeilkaa tätäkin, taivaallista!) että tuorepuuron pohjana kaurajuomaa. Pari desiä kauramaitoa, puolitoista desiä kaurahiutaleita, ruokalusikallinen chia-siemeniä ja joukkoon haluamiaan hedelmiä tai marjoja, ainekset sekaisin, ja homma on valmis. Tuorepuuroa turvotetaan muutama tunti (tai näppärästi yön yli) jääkaapissa, joten se kannattaa maun vuoksi tehdä lasipurkkiin. Käytin aluksi vanhaa suolakurkkupurkkia, mutta viime Ikea-reissulla nappasin mukaan pari vähän nätimpää puolen litran lasipurkkia.
Tähän mennessä olen testannut kaapista löytyvien ainesten mukaan päärynä-mango-, banaani-mango- ja päärynä-mansikkapuuroja. Sekaan voi heittää varmasti mitä tahansa omia lemppareita. Annoksella pärjää reippaasti monta tuntia, ja olo on takuuvarmasti freesimpi kuin sen einespitsan tai maksalaatikon jälkeen. Iso peukku!
Translation: This is what I’ve been eating at work.