Himmataan vähän

Masentaako marraskuu? On pimeää, märkää, kylmää, lämmintä, lama, flunssaa, kiirettä, väsyttää ja joulukin painaa jo päälle, AHDISTAA!

Kuulostaako tutulta?

Jos vastasit kyllä niin nyt on aika vähän höllätä ja täydentää energiavarastoja!

Mutta mistä sitä energiaa voi saada kun aurinkokaan ei paista ja rahat ei riitä etelän matkaan?

Käännetäänpä pakka nurinpäin ja mietitään mistä asioista voidaan nauttia tällaisina aikoina;

Takkatuli. Taloa lämmittäessä kannattaa ottaa kaikki ilo irti takkatulesta, se voi olla yllättävänkin voimaannuttavaa! Laita siis takka tulille, raahaa lempituolisi tai viltti takan eteen, laita telkkari ja muut ärsyttimet kiinni, ota kirja käteen ja ole vain. Tai jätä kirja pois ja nauti hiljaisuudesta ihan itseksesi, omien ajatustesi kanssa. Takka lämmittää taloa ja mieltä.

pb120575.jpg

Kynttilät. Jos kotoasi ei löydy takkaa niin sytytä kynttilöitä. Lämpökynttilät ovat edullisia ja jos niillä nyt ei ihan taloa lämmitetä, niin ainakin niillä saa luotua lämmintä tunnelmaa kotiin. Ja sähköäkin säästyy kun valot ovat kiinni!

Hedelmät. Hedelmissä on ihan valtavasti vitamiineja ja niistä saa voimaa monella tapaa. Ne on herkullisia syötäviä esim karkkien sijasta ja niistä saa tärkeitä vitamiineja, joita tarvitaan varsinkin näin flunssakautena. Lisäksi värikkäät hedelmät piristävät mieltä kun ne asetellaan kauniisti esille keittiön pöydälle. Siispä kukkakimpun sijaan osta valikoima hedelmiä ja tee niistä pirteä asetelma piristämään päivää. Napsi välipalana ja makeannälkään!

Yhdessäolo. Kun ulkona sataa vaakatasossa ja tuuli on myrskylukemissa niin voi ihan hyvillä mielin olla kotona. Kukkapenkkiä ei tarvitse kitkeä, eikä koiratkaan halua lähteä postilaatikkoa pidemmälle lenkille. Lapset viihtyvät paremmin kotona ja ihan hyvä niin. Tähän vuodenaikaan koululaisetkin alkavat olla jo aika väsyneitä joten ihan hyvä että välillä rauhoitutaan ja tehdään asioita ihan oman perheen kesken. Ei aina tarvitse olla menossa joka paikkaan tai ylipäätään lähteä pois kotoa viettämään ”laatuaikaa” perheen kanssa. Mielestäni parhaimmillaan yhdessäolo on sitä kun ollaan kotona omassa rauhassa, tehdään yhdessä ruokaa, pelataan lautapelejä ja tehdään vaikka yhteinen kaappien siivous-urakka. Yhdessäolo ei maksa mitään. Eikä tarvitse pakata, ei purkaa, ei istua autossa eikä yrittää väkisin rentoutua kylpylän altaalla, jossa omien lisäksi miljoona muuta lasta yrittää kilpaa hukuttaa toisiaan. Ollaan siis vaan yhdessä.

Tässä nyt oli muutama esimerkki arjesta nauttimiseen. On toki lukuisia muitakin pieniä tapoja joilla voidaan hetki rentoutua arjen keskellä, kuten saunominen, hierojalla käynti tai vielä parempi jos saa vaikka puolison tekemän hieronnan.. Summa summarum pointtina oli se, että pienillä teoilla voi olla suurikin merkitys stressin hoitamiseen, ei siihen aina tarvitse sitä etelänmatkaa! Pääasia ettei oteta stressiä stressin päälle. Raskaampi liikuntakin voidaan hetkeksi vaihtaa palauttavaksi ja rentouttavaksi; salitreeni sijasta voisikin mennä joogaan tai lenkin voi vaihtaa metsässä kävelyyn. Yritä tehdä siis valintoja, jotka palauttavat ja rakentavat, antavat energiaa loppuvuoteen ja tietenkin stressittömään jouluun 🙂

pb120589.jpg

Kerronpa vielä sen, että omaan arjessa rentoutumiseen kuuluu ehdottomasti joka ilta rauhassa juotu teekupillinen, jonka hörpin sohvan nurkassa kun lapset on saatu nukkumaan ja talo hiljaiseksi. Ja nytpä jokaiselle teen/suklaan ystävälle on mulla iloista kerrottavaa! Nimittäin löytö jonka tein (tai oikeastaan ystäväni teki) hiljattain, nimittäin SUKLAATEE! Nam!

yogi_tea_choco.jpg

(paikallisille tiedoksi, kyseistä teetä saa inkoosta, PepparHörnetistä!)

pippurikulma.png

Villasukkapäivät ja pienet pysähtymiset arjen ruman keskellä tekevät aivoille hyvää. On välillä tärkeää hypätä suoritusputkesta sivuun olemaan ja ajattelemaan. Jo päivä silloin tällöin saa ihmeitä aikaan.” Ote autuutta aivoille-korteista.

 

Nyt rentouttavaa loppuviikkoa!

Ata

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *