Puolivalmista hyvää

Palatakseni höyryämään riittävästä kasvisten syönnistä ajattelin kirjoittaa muutaman sanan pakastevihanneksista.

Kesäisin kaupan hyllyt tursuavat ihania, tuoreita vihanneksia jolloin niitä kannattaa (ja pitää!) käyttää. Sesonkikauden ulkopuolella vihanneshyllyn antimet koostuvat kuitenkin pitkälti ulkomaisista, lentokoneessa kypsyneistä vihreistä. Silloin tällöin on ihan hyvä vaihtoehto kääntyä pakastealtaan puoleen. Pakastevihannekset tuovat hyvää vaihtelua ruokapöytään ja erilaisista vihannessekoituksista saa rakennettua valtavasti eilaisia aterioita. Lisäksi pakasteet ovat ehdottoman helppoja ja nopeita käyttää, ja ne säilyvät pakkasessa pitkään. Vihannessekoitusten kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä osa niistä sisältää kastikkeita ja näissä valmiskastikkeissa on usein lisättyä sokeria ja lisäaineita. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen kuinka paljon mitäkin kasvista pussi sisältää. Olen törmännyt Parsakaali-Porkkana-sekoitukseen, jossa oli 3 palaa parsakaalia ja loput abaut 200 palaa porkkanaa :/

Yleispätevänä, älyttömän helppona ohjeena tomii: 200g pakastevihanneksia+100g lihaa, kalaa tai kanaa. (pakastevihannekset usein myydään 400g pusseissa jolloin on helppo muistaa:puoli pussia/annos!) Kaikki ainekset vain pannulle sekaisin ja pian on helppo, nopea, kevyt ja maistuva ateria valmis! Itsessään em. ateria on todella kevyt, joten siihen on hyvä lisätä lounaalla esim kananmuna, avokado tai herkkusieniä. Päivällisellä kyytiin voi heittää vaikka täysjyväpastaa ja tomaattia. Wokkiin voi lisätä myös tilkan oliivi tai kookosöljyä, joko paistovaiheessa tai jälkikäteen.

P9250369.JPG

Alla: 200g wok-vihanneksia+100g katkarapuja+tilkka soijakastiketta+mausteita (lisää keitetty kananmuna=hyvä lounas!)P9240362.JPG

Alla: 200g Wok-vihanneksia+100g kalkkunan jahelihaa (TODELLA kevyt ateria)P9250365.JPG

Alla: Edelliset+puolikas avokado, kourallinen täysjyväpastaa, herkkusieniä, muutama luumutomaatti (=täydellinen päivällinen!)P9250366.JPG

Hyvää ruokahalua!

Ata

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *