Syömisen kellotus.

Painonhallinnan ja ennenkaikkea hyvinvoinnin yksi tärkeistä kulmakivistä on ravinto. Alias ruoka.

Moni kokee ruokailujen aikatauluttamisen haasteelliseksi osaksi painonhallintaa. Päivään kun pitäisi mahduttaa kaksi ateriaa, välipalat, ehkä vielä treenin jälkeen jotain palauttavaakin. Mitäs kun on vuorotyö? Entäs kun työpaikalla ei ole mikroa/jääkaappia? Aamulla kun ei ole nälkä ja illalla iskee suklaanhimo!

Kauppojen hyllyt pursuaa tänä päivänä tuotteita, joissa -kaikki tarvittavat ravintoaineet- on pakattu yhteen 3dl tetraan nestemäisessä muodossa ja vielä suklaan makuisenakin! ”Näitä kun juot 5 päivässä niin muuta et tarvitse” -kuuluu lupaus. Jep, taas yksi helppo tapa pudottaa painoa, eikä tarvitse miettiä aikataulutusta. Plussana vielä nämä ihmeaineet ovat niin ihmeellisiä ettei niitä tarvitse säilyttää kylmässä! Mikä lienee säilyvyyden salaisuus..?

Mutta kuka ihan oikeasti juo suklaajuomia lopun elämäänsä? Sama pätee muihinkin hyperdieetteihin; Syö kaalia ja juo etikkavettä 3kk niin jo vain rasva sulaa. Varmasti. Ei se läskien sulattelu vaikeaa ole, haaste piileekin siinä kuinka saa pidettyä menetetyt kilot poissa! Ei kukaan (tietääkseni) voi vapaaehtoisesti elää koko loppuelämäänsä syöden kaalia ja juoden ravintolitkuja. Tai jos joku voi niin kuulen mielelläni lisää!

Miksei siis tekisi kahden kuukauden dieettilupauksen sijaan lupauksen loppuelämän hyvinvoinnista? Pienin muutoksin, askel kerrallaan. Etsittäisiin omiin aikatauluihin sopivat ajat syödä, omaan makuun sopivat, terveellisemmät ruuat ja ne itselle miellyttävimmät muodot liikkua. Kokeilemalla ja yhdistelemällä löytyy ihan varmasti jokaiselle sopiva tie muutokseen ja parempaan oloon. Dieettiajattelu siis nurkkaan ja tilalle pysyvä, kevyempi olotila! Ja mikä parasta; saa nauttia monipuolisesta ruuasta sen kaikissa muodoissaan, mistään ei tarvitse kieltäytyä ja herkuttelu on sallittua. (kun sen oppii hallitsemaan :))

P9040211.JPG

Palataanpa pian asiaan! 🙂

 

Ata

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *