Toripäivä

b5c2dab5-bac2-4cfc-b610-f1dda1370e01.jpgMikä fiilis kun vihdoin koitti tällainen ihan oikea kesäpäivä. Suunnistimme aamupäivällä torille kartoittamaan mansikkatilannetta. Kahvi oli kotoa loppu, joten aamukahvikin sai odotuttaa torille saakka. Huomaan olevani jälleen hyvässä kofeiinikoukussa, kun pää tuntuu pelkältä puurolta ennen päivän ensimmäistä kahvikupposta.

Mansikat olivat vielä aika kovissa hinnoissa ainakin Oulun torilla. 35€ -38€ laatikko. Viime kesänä meni mansikan pakastusaika aivan salavihkaisesti ohi, kun oltiin riessussa. Talvella harmitti suunnattomasti, kun ei ollut pakkasessa kotimaisia mansikoita. Nyt olen sitten kärppänä koettanut seurailla tämän kesän mansikkatilannetta, jotta varmasti saadaan marjoja pakkaseen. Tosin tuntuu sato olevan aikalailla myöhässä. Etenkin täällä pohjoisen leveysasteilla saa vielä ilmeisesti viikon, pari odotella. Yhden litran kuitenkin ostimme marjoja raakakakkua ja banaanijätskiä varten.

c49109fe-0ca6-4893-b41d-5fd07b45a87b.jpg

0344fbcb-6285-409e-bb81-24662b7956fe.jpg

Olen taas innostunut kantamaan Nooaa repussa. Ihan vastasyntyneenä kantoliinan/-repun käytttö jotenkin hirvitti, kun toinen oli niin hentoinen ja heiveröinen. Nyt kun poitsu on jo mukavan jämäkkä kannella, niin on ihan fiilis välillä kantaa repussa tai liinassa. Saimme tuon ergon-repun kaverilta lainaa. Se onkin aika mukava päällä. Eilen kaivoin myös kantoliinan kaapista pitkästä aikaa. Ei sekään enää ollut hassumpi. Nooa tuntuu viihtyvän molemmissa.

77bcfc3e-ed17-4433-8213-199e72d4ae6f.jpg

Ouluun on avattu uusi jätskibaari, Tähtijäätelö, joka houkuttelee asiakkaita itsetehdyllä jäätelöllä. Krisulla teki jätskiä mieli, joten kävimme kokeilemassa tätä uutta paikkaa. Harmi vaan, että valikoimassa ei ollut yhtäkään sokeritonta, tai edes hunajalla makeutettua vaihtoehtoa. Tuskinpa missään ravintoloissa sellaista löytyy, mutta aina voi toiveikkaana kysäistä.

Otin pariviikkoa sitten itseäni niskasta kiinni ja lopetin minun höpöhöpö-sokerilakon ja aloitin uuden, tällä kertaa tiukemmilla säännöillä. Ei enään mitään ”erikoistilaisuus”-poikkeusta. Entinen meni aivan plörinäksi, kun aina kun mieli teki herkutella, niin kehitin samantien jonkun ”aurinko paistaa tänään”-juhlapäivän. Joten; ei enää juhlapäiväpoikkeusta! Valkoinen sokeri pannaan! Ainoastaan luonnolliset sokerit (hunaja, agavesiirappi, intiaanisokeri) sallitaan ja 85%+ suklaa. Näinpä tyydyin siis, uuteen huikeaan itsekuriini tyytyväisenä, siemailemaan sokeritonta kahviani ja katselemaan vierestä, kun Krisu herkutteli menemään. Nooakin on jo selvästi tajunnut syömisen pointin, kun suu auki kuolasi vierestä kun jätski hupeni isin suuhun.

24d7d194-5879-486b-bb36-23f5554343e3.jpg

 

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *