2×10

Eilen koitti se lapselle tärkein päivä: yhteissynttärit parhaan ystävän kanssa, kymmenelle muulle ystävälle. Oli aika ensimmäisen 10-vuotissyntymäpäiviin liittyvän tapahtuman. Juhlapaikkoina meillä oli vaihtoehdot A (puistossa) ja B (uima-altaalla) – säästä riippuen – ja lisänä vielä lokaatio C (koti) kakkukahveita varten. Ilma oli aurinkoinen +15 ja saimme kuin saimmekin pidettyä juhlat ulkona Rålambshovsparkenissa, amfiteatterin rinteessä. Lasten toiveiden täyttymys!

Ohjelma oli melko vapaata yhdessäoloa; muutama tunti leikkimistä, hot dogien grillausta, hauska ja hyvällä tavalla 10-vuotiaita haastava aarteenmetsästys-spottaus-oivalluskisa, oli jalkapallon peluuta ja polttopalloa Amfiteatterin portaissa. Lisänä oma lapseni satutti ranteensa juuri ennen vieraiden saapumista ja hoidimme kättä kuntoon Boule Banasta saaduilla jääpaloilla ja korsikalaisella eteerisellä öljyllä.

Viime vuosina olen tehnyt useampia (koko perheelle soveluvia) tietokilpailuja, erilaisia aarteenmetsästysleikkejä (kartan kanssa, vinkkien kanssa, kuvilla ja arvoituksilla) sekä synttäriaktiviteeteiksi sopivia selvitys- ja oivallusaarteenmetsästyksiä. Nämä ovat aina toivottuja (lapsi osaa näitä jo pyytää jouluksi, matkoille ja juhliin) ja olen huomannut että vaiva kannattaa, sillä näistä nautitaan niin suuresti! Näitä synttäreitä varten tein ulkoilmaan soveltuvan kisan sekä sisällä vietettäviä synttäreitä silmällä pitäen oman kisansa.

Kymmenen vuotta täyttävien scavenger hunt sisälsi kysymyksiä ja kolmen suora -pelin, jonka kaikki ruudut merkkaamalla sai vielä lisäpalkinnon. Kysyimme lapsilta mm. meidän neljän aikuisen yhteisikää, milloin Rålambshovsparkenin Boule Bana on viimeistä päivää kaudella 2019 avoinna, montako Foodtruckia pojat näkevät puiston laidalla, missä maassa toinen synttärisankareista on syntynyt, ja pyysimme tuomaan kolme eri muotoista lehteä ja jotakin pyöreää luonnosta. Bingossa heidän tuli spotata esimerkiksi skeittaaja ilman kypärää, mies shortseissa ja Milan syömässä kakkua. Poikien tuli myös opetella tietty sana sekä suomeksi että japaniksi, selvittää kuka synttärivieraista oli nuorin ja nähdä tämän tanssivan Fortnite -tanssia, joka on julkaistu kaudella viisi, selvittää onko jommalla kummalla syntymäpäiväsankareista valkoiset alusvaatteet.. Tämä oli hauskaa ja oli mahtavaa huomata kuinka kekseliäitä nämä miehen alut ovat.

Puistojuhlien jälkeen minä ja toinen äiti siirryimme poikien kanssa metrolla St Eriksplanille. Kakut ja lahjat odottivat ja pojat alkoivat olla jo hieman väsyneitä. Pojat olivat tohkeissaan lahjoistaan, mutta pian vain relasivat kaikki sohvalla ja pelasivat porukalla kännykkä- ja lautapelejä. Lasten vanhemmat saapuivat vuoron perään istumaan iltaa ja oli meidän vuoro vallata ruokapöytä. Pian huomasin meidän olevan äänekkäämpiä kuin lapset, jotka leikkivät ilmapallojen kanssa aulassa.

 

On rikkaus sekä itselle että lapselle tuntea ystävällisiä, turvallisia ihmisiä ja kokea tällaisia iltoja – juttelimme soljuvasti englantia ja espanjaa ja edustimme 12 eri kansalaisuutta saman pöydän ääressä: Venezuela, Ruotsi, Suomi, Espanja, Saksa, Belgia, Bulgaria, Ranska, Etelä-Afrikka, USA, Bulgaria, Japani. Ruotsalainen mies totesi lähtiessään kuinka yhdessäolo viinin, korsikalaisen lihan, juustojen ja läheisen leipomon tuotteiden sekä erityisesti yli kymmenen muun eri kansalaisuuden kanssa vietetty ilta oli upea ja muistutti iltoja niiltä vuosilta, kun hän perheineen asui työn vuoksi Malesiassa ja Keniassa. Olimme kaikki samaa mieltä.

Me ja Etelä-Afrikkalaiset Tonita ja Jaan lähdimme viimeisinä. Kaverisynttärit venähtivät yli 12 h mittaisiksi ja olivat mitä parhaimmat meidän kaikkien mielestä 🙂

-Jenni

perhe tapahtumat-ja-juhlat vanhemmuus lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *