Ensimmäinen koulupäivä

4073548D-0E1C-4EA2-9DB1-1D613663DB14.jpeg

Elääksemme vielä tätä koulunaloitushuumaa ja koulun käyntiä ulkomailla, kerron lisää meidän fiiliksistä. Suuresti olemme edelleen kiitollisia ja huojentuneita tästä koulupaikasta.

Koulun aloitus on ollut hyvin smooth ja lapsiystävällinen. Tänään lapset aloittivat normaalilla kuuden tunnin koulupäivällä, kuitenkin tutustuen edelleen rauhassa toisiinsa, kertoen itsestään ja perheestään. Se tärkein, eli kansalaisuus, oli käyty läpi jo eilen. V:n luokalla ei ole toista suomalaista mutta pienen tiedustelun jälkeen opettajansa osasi mainita että koulussa on ainakin yksi toinen suomenkielinen lapsi.

Kaikki luokan lapset ovat samassa tilanteessa: he ovat muuttaneet toisesta maasta Ruotsiin, osaamatta paikallista kieltä. Yhteinen kieli on englanti. Meillä on onneksi yksi huoli vähemmän sillä V puhuu jo englantia, oltuaan 3-vuotiaasta alkaen täysin englanninkielisessä päiväkodissa, esikoulussa ja Tampereen kansainvälisessä koulussa vuosiluokat 1 ja 2.

Piknikillä ehdin juttelemaan intialaisten tyttöjen vanhempien, venäläisen ja saksalaisen tytön vanhempien kanssa jo. Riippumatta lähtömaasta on lapsilla sama tavoite: voida ja oppia hyvin Tukholmassa. Opettajat ovat mahtavia, kannustavia ja tukevat lasten yhteistä matkaa. V:n opettaja on hauska ranskalaismies joka on asunut jopa 11 eri maassa! Hän pystynee täysin samaistumaan lasten tilanteeseen. Eikä luokasta ainakaan matkakertomukset lopu.. 🙂

Kuten V itse tänä aamuna metroasemalla sanoi: ”toivottavasti meidän luokka tulee hyvin toimeen”. Ihana ajatus kolmasluokkalaiselta! Toivon myös että pystyn tukemaan häntä sopeutumisessa ja koulunkäynnissä parhaani mukaan.

perhe lasten-tyyli opiskelu matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *