Fuengirola

Andalucian reissumme alkoi ja päättyi  tuuliseen Fuengirolaan. Ystävän muutettua viime vuonna suomalaistenkin suosimalle aurinkorannikolle Espanjaan, oli aivan mahtavaa sopia kyläilystä (ja vieläpä näin pitkäksi aikaa)! Fuengirola on hyvin täyteen rakennettu rannasta lähtien, rantapaseo on kilometrien mittainen ja paseon varteen mahtuu jopa Soheilin linna.

Fuengirola muistutti mua Gran Canarian Playa del Inglesistä välittömästi. Kun Joannan kanssa tavattiin 2007, oli Playa del Ingles meidän ensimmäinen yhteinen matkaopaskohde 🙂 oppaina emme asuneet Inglesissä mutta suurin osa hotelleistamme sijaitsi siellä. Gran Canaria oli maineensa puolesta 80-90-luvuilla se suomalaisten kohde jonne kaikki matkustivat ja saaren mainehan oli sen mukainen: turistikohde. Oppaaksi kun lähdimme 2007, oli tuo kolmas matkani Granille. Pidin kohteesta, viihdyin siellä erittäin hyvin ja tuolloin huomasin tuon 80-90-lukujen rellestysmaineen saaneen saaren hieman rauhoittuneen.

 

Joannan asunto Fuengirolassa on aivan paraatipaikalla ja siirtyminen paikkaan kuin paikkaan oli vaivatonta. Montaa Fuengirolapäivää emme viettäneet, kuten edellisistäkin teksteistä huomaa 🙂 ne päivät joita Fuengirolassa kuitenkin vietimme, olivat ihania. Siis kyllä – IHANIA! Toiselle tämä turistikohde saattaisi olla painajainen mutta tuolloinhan suosittelen valitsemaankin jo aivan toisen reissukohteen. Joinakin päivinä Fuengirolassa satoi, mutta meillä oli mieletön tuuri: olimme suunnitelleet reissuja ympäri Andaluciaa ja muutaman kerran olimmekin toisessa kohteessa käymässä kun sade oli Fuengirolan päällä.

Rantapäiviä emme oikeastaan saaneet kuin puolikkaan. Tuo oli kuitenkin tehokas puoli päivää ja V jopa ui kylmässä vedessä. Maaliskuun loppu-huhtikuun alku ei ole se lämpimin ajankohta Fuengirolassa vaan enemmänkin kevyen lämmin, mukava, suomalaista kesäpäivää vastaavaa aikaa. Lapsi olisi kaivannut kovasti rannalla oloa mutta totesimme yhdessä että parasta on ottaa rantaloma erikseen silloin, kun siellä todella tarkenee. Olimmehan tässä jo olleet kipeinä jokainen vuorollamme ja lisävilustuminen ei houkutellut.

Viime syksynä kuulin että V:n koulukaverin perhe Suomesta muuttaa Espanjaan. Tietoa kohteesta ei itselläni ollut, kuten ei myöskään yhteystietoja vanhemmille. Nykyaikana onneksi on suhteellisen helppoa löytää kysymyksiin vastaukset ja ei mennyt kuin hetki ja saimmekin yhteystiedot Danin perheelle! He yllättyivät yhteydenotostamme ja pakko kyllä myöntää että yllätyimme myös itsekin, että he asuivatkin vain kolmen kilometrin päässä meidän lomakohteesta. Pojat tapasivat reissun aikana kolmesti ja nauttivat siitä. Parasta todella oli nähdä se kuinka hauskaa pojilla yhdessä oli 🙂 seuraavat treffit ovat mitä ilmeisimmin kesällä Suomessa.

 

Eräänä päivänä tapasimme Danin kanssa Fuengirolan keskustassa, mutta ah niin rauhaisassa puistossa nimeltä Parque del Sol. Suosittelen poikkeamaan, tämä sijaitsee aivan Plaza del Torosin, Bioparcin ja kirjaston vieressä! Tekemistä löytyi hieman näille isommillekin lapsille, eli puisto ei ollut vain alle kouluikäisille. Ja me aikuiset nautimme puiston kahvilasta ja auringosta. Tälläkin reissulla oli olo, että jos joskus täällä pidemmänkin ajan viettäisimme, tähänkin puistoon tulisimme varmasti takaisin.

Fuengirolassa oli tarjolla kaikkea mitä halusimmekaan tehdä, paitsi keilausta, mutta keilaamattakin pärjäsimme hyvin.

Marcus kävi Fuengirolassa kahdessa eri jalkapallo-ottelussa ja tarjolla olisi varmasti ollut enemmänkin paikallismatseja katsottavaksi. Padelkentät ja juoksuradat olivat päiväsaikaan tyhjiä. Kuulemani mukaan suomalaisyhteisö on harrastustenkin osalta täällä Fuengirolassa vankka – on Sofia-opisto, seurakunnan tiivis yhteisö ja paljon urheilua eri muodoissa.

 

Ostoksilla kävimme Miramarin ostoskeskuksessa monen muun tavoin. Koska olin pakannut jo Tukholmasta lähtiessä sillä ajatuksella että ostan pojalle jokusen paidan ainakin lisää, löytyi Miramarista todella tarvittavat liikkeet tätä varten. Jopa Marcuksen – miehen jota shoppailemaan ei saa – sain kerran käymään Miramarissa ja tuo yksi käyntikerta tuotti tulosta muutamien uusien vaatteiden osalta.

 

Mun juttu on ostoskeskuksia enemmän vintageliikkeet ja kirpputorit ja sattumoisin löydettiinkin Fuengirolan keskustasta Mayfair -niminen vintageliike. Ehdimme poikkeamaan lomalla tuonne kahdesti. Jopa poika (joka Marcuksen tavoin ei välitä lainkaan shoppailusta) tuli mielellään liikkeeseen. Liikkeessä on ystävällinen palvelu, rekit täynnä miesten ja naisten vaatteita, merkkilaukkuja, koruja ja vaikka mitä. Marcus osti itselleen tosi edullisesti ihanan, hänelle mainiosti sopivan grandpa-hatun ja repun. Minä tyydyin korttikoteloon.

Kehumisen paikka: pääkadun varrella on paikallinen, erityisesti paikallisten suosima baari nimeltä ”Tabanko el Callejon” jossa ruokalistan erikoisuutena on sekä häränliha että laaja tarjonta mereneläviä.  Otimme alkuun viinilasilliset ja juustolautasen  ja Marcus nautti myös mielettömän katkarapupannun. Koko käynti oli annos Espanjaa!

Yleisfiilis Fuengirolasta jäi erittäin hyvälsi. En vaihtaisi tätä lomaa ja loman ihmisiä pois lainkaan 🙂 seuraavaksi takaisin Tukholman seikkailuihin!

kulttuuri matkat suosittelen ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *