Granada (we’ll be back)

Lauantaina otimme aamulähdön Granadaan. Alkuun haimme Marcuksen kanssa vuokra-automme, joka on näppärä mutta tilava Citroen. Päätimme jo Tukholmassa että Granada on nähtävä (ja Marcukselta tämä oli enemmänkin vaatimus) – Alhambraan koitin ostaa liput kahta viikkoa ennen päätettyä käyntiajankohtaamme ja harmiksemme kaikki liput olivat jo menneet. Matkasivustoilla mainostettiin, että ”muistathan varata paikkasi Alhambraan ainakin vuorokautta ennen”.. huh, suosittelen todella olemaan liikkeellä ainakin kuukautta aikaisemmin, mikäli mielii nähdä tuon upean, historiallisen nähtävyyden.

Päätimme kuitenkin ajaa porukalla Granadaan. Menomatkan ajoimme sisämaan kautta ja noin 1,5 tunnin jälkeen olimme jo perillä. Me takapenkkiläiset viihdytimme itseämme laskemalla keltaisia autoja, eläimiä (ei lintuja tai koiria), tunneleita ja härkäpatsaita (tämä on muuten paras, vuosia meitä huvittanut ja ajomatkojen aikaa kuluttanut leikki). Allekirjoittaneen vastuulla olivat härkäpatsaat ja keltaiset autot.

 

Pysäköinnin maksoimme vain parin tunnin ajalta, sillä lauantaina oli ilmaista pysäköidä klo 14 jälkeen. Huomasimme myös useiden liikkeiden aukeavan ”vasta” klo 12.. kuten tämän vintageliikeen, joka jäikin vain haaveekseni kun myöhemmin kuljin jälleen ohi, olivat pari vierekkäistä ja nimeäni kutsuvaa vintageliikettä jo sulkeneet: 

Granadasta tuli heti hyvä fiilis. Meitä huvitti kapeilla kaduilla, tiukoissa kurveissa kaahaava pienikokoinen, kolmevaunuinen kaupunkibussi, joimme erittäin hyvät kahvit, nautimme (täälläkin) auringosta ja kävelimme sekä kapeita turistiliikkeiden täyttämiä kujia että korkeita mäkiä.. Granada oli niin kaunis ja antoi meille hienon kokemuksen. Ostoksia emme tehneet mutta kävelimme senkin edestä, josta muistona kipeä rakko. Ja tuo kävely oli täysin senkin rakon arvoinen!

Lähellä Alhambraa, kukkulan päällä ihastuttavan ja vehreän, mukavasti viilentävän Carmen de los Mártines -puutarhan yhteydessä historialliset rakennukset olivat toinen toistaan upeampia. Maisema kehysti kauniita rakennuksia.

Ja se palatsi, upea ja kehuttu Alhambra jonne emme päässeet: lähellä kävimme ja muurit näimme. Päätimme vielä seuraavalla reissullamme palata tänne sekä Alhambran että erittäin hyvän fiiliksen vuoksi ja matkaseurueeseemme kuulunut Joanna  alkoi suunnittelemaan käynnin perusteella jo muuttoa Granadaan.. 🙂

 

Huomiomme Granadan reissulta: erittäin lapsiystävällinen kaupunki, jonne ajomatka aurinkorannikolta ei ollut pitkä. Tietulleja matkan varrelle ei sattunut yhtäkään ja takaisin tullessa ajaessamme rantaa sivuten Nerjan ja Malagan ohi, olivat maisemat henkeäsalpaavat. Suosittelen reissua Granadaan! Huhtikuussa, aivan pian, tuolla olisi myöskin olutfestit 😉 harmi että tämä jää meiltä tällä kertaa väliin.

kulttuuri ystavat-ja-perhe matkat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *