Ihastuttava Kungsholmen

Tukholman (risteily)kävijöille erinomainen vinkki, mikäli tarkoitus ei ole ainoastaan shoppailla ja kaipaa hieman liikettä laivalla olon jälkeen:  veden vierustalla kulkeva kävelyreitti. Yksi omista suosikeista keskustassa on kävellä Slussenilta tai Gamla Stanista Riddarholmenin kautta Kungsholmeniin – koko ajan aivan veden tuntumassa! Kungsholmenilla matkaa voi jatkaa Norr Mälarstrandia pitkin vaikkapa aina koko saaren ympäri tai vaikkapa Fridhemsplanille josta on mahdollista napata vihreän linjan metro (tunnelbana) takaisin Gamla Staniin tai Slussenille.

Me oltiin myös niitä innokkaita suomalaisia matkaajia, joilla oli perinteenä käydä Tukholmassa Päivä Tukholmassa -reissuilla – pääsiäisenä ja kesäisin. Vuosi sitten pääsiäisenä en lainkaan vielä voinut ajatellakaan, että olisimme jonain hetkenä tukholmalaisia. Kuinka kaikki kävikään niin yllättäen ja pian! Viime pääsiäisen pyhät vietimme Tukholmassa (aivan kuten ne edellisetkin pääsiäiset) lomalaisina, ja jo pari kuukautta myöhemmin hankimme asunnon täältä. Päivä Tukholmassa -risteilyillä kävelimme yleensä keskustaan Drottninggatanille, teimme ostoksia, nautimme tästä kaiken kulttuurin kaupungista.. Mutta Kungsholmenille emme koskaan menneet, ennen toukokuuta 2018.

Muuton myötä olemme viettäneet paljon aikaa Kungsholmenissa ja kävelleet Norr Mälarstrandia pitkin – Kungsholmen on ihastuttava ja arvostettu, jo pitkään asutettuna oleva alue. Hantverkargatan on pitänyt nimensä lähes entisellään jo 1700-luvulta asti ja matka Kungsholmstorgilta keskustaan (Hötorgetille tai T-Centraleniin) kävellen taittuu melko tarkalleen 12 minuutissa!

Toissailtana kävelimme Marcuksen kanssa Kungsholmenilta Gamla Staniin. Aurinko laski, jäät olivat jo sulaneet ja arki-iltana ei ollut paljoa muita ihmisiä kävellen liikkeellä. Taisin ihastua Kungsholmeniin jälleen hieman enemmän.. 🙂 kotonamme komeilee myös palapeli 1700-luvun Kungsholmenista, jota yhdessä tuumin olemme tehneet lapsen kanssa.

Nyt pyykkien pariin ja huomenna reissun päälle Suomeen! Kungsholmenin maisemat vaihtuvat Tampereen piippuihin 😉

kulttuuri oma-elama matkat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *