Joulukuun pyörteissä

Viime päivät ovat olleet todella tekemistä täynnä. Ensimmäiset kolme joulukuun päivää ovat menneet nopeasti. Sunnuntaina eli 1. adventtina nautimme kotona perinteistä saksalaista Stollenia ja teetä, samalla kun kudoin viimeisiä lahjavillasukkia.

Lahjojen hankinta on ollut jo hyvinkin ajankohtainen asia itselle, sillä perheemme Suomessa viettää joulua tänä vuonna jo hieman ennalta, Itsenäisyyspäivänä. Viime perjantain Black Friday -hulina ei houkutellut minua kaupoille, enkä muutenkaan – etenkään työni vuoksi – ole kulutusjuhlan ylin ystävä, mutta tänä vuonna tein poikkeuksen ja tilasin kaksi lahjaa alennetuin hinnoin. Toinen lahjoista on lapselle, jotakin hänen todella, todella toivomaansa, ja toinen sekä itselle että lapselle: parhaista parhaimmat Familonin tyynyt. En halua ostaa itselle tai läheisille turhaa tavaraa tai vain siksi että minulla on antaa lahja – haluan antaa lahjan ajatuksella.

Itsenäisyyspäivän ja joulun vieton ohella on tämäkin tuleva Tampereen visiitti tupaten täynnä. Suurin odotuksen aihe on kuitenkin jouluruoka ja ison porukan yhdessä olo. Olen myös lupautunut – perheemme perinteiden mukaisesti – pitämään kaikille jouluisen tietokilpailun. Tänä vuonna tuo tulee toteuttaa kahdella kielellä ja jossakin täyden mahan ja lahjojen avaamisen välissä. Innolla odotan aikaista jouluaattoamme! Tämän viikonlopun jälkeen voi suunnitella sitä oikeaan ajankohtaan juhlittavaa joulua, ja lahjoja, joita tuolloin seurassamme juhliville annamme. En ole oikein koskaan osannut (tai halunnut) stressata lahjojen hankinnasta, ehkä vähiten siksi että rakastan suunnitella ja antaa niitä läheisille, mutta näen tässä kahden jouluaaton taktiikassa ehdottomasti hyviä puolia – jouluostokset voi tehdä erissä ja omaa aikaa voi jakaa kaikille tasaisesti enemmän 🙂 odotan jo kovasti molempia tulevia jouluaattojamme!

Tämän hetken TO DO:

  • viimeisten joululahjojen hankinta – 3 to go!
  • talven 2020-2021 matkan osto
  • säästöjen kirjaus ajan tasalle (tuotto, tappio)
  • pakkaaminen – sekä lahjat että reissutavarat
  • lapselle ketsuppia

Kivaa iltaa!
-Jenni

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *