Kevätpiknik

Lämpimät ilmat ovat tarjonneet mahdollisuuden jo piknikille – Tampereella grillasimme pääsiäisenä (sen hetken mitä kertakäyttögrilli suvaitsi toimia) ja tänään poikkesimme piknikille Karlsbergs slottin nurmelle. Pidimme piknikin V:n parhaan ystävän ja hänen perheensä kanssa. Nurmi oli täynnä hanhen jätöksiä mutta löysimme onneksi pienen nurkan jonne asettauduimme.

Jalkapallo putosi veteen ja joutsen tuli tervehtimään lapsia, pojat painelivat potkulaudoilla rantatietä ja minä sain kuulla Kiinan ja Ruotsin monista mielenkiintoisista eroavaisuuksista. Oli mielenkiintoista kuulla aitoja kokemuksia siitä millaista perhe- ja työelämän yhdistäminen on Shanghaissa ja kuinka nämä eroavat elämästä Tukholmassa, mitä aikuiset ja lapset kaipaavat Shanghaista ja mitä he arvostavat Tukholmassa. Puhuimme neljää eri kieltä ja aurinko paistoi suurimman osan ajasta.

Tukholmassa tapahtuu tänä viikonloppuna: tänään lauantaina on Kulturnatt, joka tarkoittaa valtavaa määrää ilmaista kulttuuritarjontaa ympäri Tukholmaa. Meidän suunnitelmana on poiketa Medeltodsmuseetin englanninkieliselle opastukselle, tutustua Vikingaliviin sekä kivuta Södermalmilla sijaitsevan Katarina Sofian kirkon torniin. Todennäköisesti valitsemme näistä mieluisimman, seurueen enemmistöäänten perusteella 🙂

Huomenna sunnuntaina on japanilainen festivaali Kungsträdgårdenissa jossa kirsikkapuut kukkivat hennon vaaleanpunaisina parhaillaan. Tarjolla on japanilaista ruokaa, tapahtumia ja tietysti oleilua kirsikkapuiden alla! Me pohjoismaalaiset wasabinsyöjät saamme oivan tilaisuuden tutustua japanilaiseen kulttuuriin täällä kotikaupungissamme.

Rentoa viikonloppua!

Ps. Nyt on aika ilmoittautua kesän ja syksyn juoksutapahtumiin. Itse en näihin koskaan ole aiemmin osallistunut mutta työkavereiden innoittamana osallistumme porukalla kesäkuun yhdeksäntenä Blodomloppetiin Tukholmassa. Lapsi puolestaan lähtee juoksemaan Mini Marathonille kesäkuun toisena.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *