Kummelnäs

Lähestyvien muutosten vuoksi otamme aikaa ystävien kanssa. Sri Lankalainen ystäväperhe (lapsemme ovat samalla luokalla) asuu aivan Suomen-laivankin reitin vieressä, Nackan Saltasjö-Boossa Kummelnäsissä. Vierailimme perheen luona kiireettömästi viikonloppuna viikko sitten. On ollut ihanaa nähdä heidän kesäinen puutarhansa, jonka viimeksi näin pienen lumipeitteen alla.

Kylmää Rieslingiä kuumalla terassilla – perfect!

Valitsimme lapsen kanssa viemisen mansikkaruukun ja jo hyvään alkuun kasvaneen kirsikkatomaatin välillä ja päädyimme viemään jälkimmäiseen. Tuliainen osoittautuikin oikein sopivaksi, sillä Rushanilla, perheen äidillä, oli jos minkälaista yrttiä itselläänkin kasvamassa. Tehtiin samaa kuin ystäväperheet Suomessakin tavatessaan; grillattiin, istuttiin ja juteltiin, tarkisteltiin yrttien kasvua ja juttelimme pian päättyvästä kouluvuodesta.

Ulkoilimme, miehet yrittivät kalastaakin, ja pojat kastautuivat kylmään Itämeren meriveteen. Caleb, perheen poika, imitoi lokkia täydellisesti. Pojat olivat hieman viluisia märissä vaatteissaan sillä merellä tuuli melko paljon, mutta löysimme myös suojaisan aurinkoisen paikan rannasta pienen kalastajamökin seinustalta, jossa erityisesti minä viihdyin (viluinen kun helposti olen). Talolle takaisin päin kävellessä pojat imitoivat opettajansa hassua kävelyä (opettajansa, australialainen Chris, on melkoinen vitsailija ja hassuttelija ja viihdyttää luokkaa usein jos minkälaisilla tempauksilla). Viluisuus meni ohi onneksi pian ja pojat leikkivät Rubikin kuutioillaan ja tekivät musiikkia.

Ihan mahtava, erityinen mutta tavallinen päivä. Kotiin saavuimme ilta yhdeksältä ja melko nopeasti väsähdimme nukkumiskuntoon 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *