Metsäkävely, food for mind

Viime kerran näin aurinkoa viikko sitten lauantaina, ilta-aikaan juuri ennen auringonlaskua, Särkänniemessä. Oli siis mieletöntä herätä eilen auringonsäteisiin. Lapsi ei olisi halunnut mennä ulos, kavereiden kanssa pelaaminen olisi ollut houkuttelevampaa heti aamusta alkaen, mutta sovimme että asia kerrallaan – ensin ulkoilu, tämän jälkeen pelailu. Metsäkävelyt ovat ruokaa mielelle ja metsässä liikkuminen ja metsän kunnioittaminen ovat eräitä itselle tärkeitä asioita, jotka olen onneksi jo varhain opettanut lapselle. Hienoimmat metsäkävelyt ja parhaat metsämuistoni sijoittuvat Sastamalaan ja Kuhmoisiin.

Olenkin kertonut näistä metsistä ja pelloista, joita kotimme lähellä on. Kolme peuraa, ne samat jotka täällä Årstassa myös meidän pihamaalla liikkuvat, tulivat vastaan heti metsässä. Ajatuksena oli kerätä jälleen luonnomateriaaleja kotia piristämään, ja varustauduimme K-Marketin juuttikassilla ja mattoveitsellä. Syksyn värit ovat nyt upeat ja keräsimme jälleen muutaman oksan ja mustikanvarvun. Myös kuivamateriaalia on luonnossa saatavilla edelleen, ainakin täällä Tukholmassa, ja sainkin onnekseni vielä pellonreunassa olevista heinistä kullankeltaisen heinäkimpun eteisen hyllykön päälle.

Täälläkin on viikon kuluessa tapahtunut luonnossa iso muutos: maa on muuttunut keltaiseksi lehdistä. Niin kaunista! Tukholmassa on noin +5 celsiusastetta Tamperetta korkeammat lukemat ja samoin kuin viime syksynä, on mukavaa verrata ja seurata molempien kaupunkien muutosta kesästä syksyyn ja edelleen talveen.

Satamakauppamme on siirtynyt jo suunnittelutauolle ja talvihorrokseen. Kuitenkin, Satamakaupan instagram on melko aktiivinen osoitteessa @satamakauppa, ja ennen kaikkea täällä ilmoitamme tulevan, kesän 2020 malliston maistiaisista 🙂

Sunnuntai jatkuu meillä kutomisen, tv-ohjelmien ja rentoilun merkeissä, ennen kuin suuntaamme keskustaan ja lapsen uintiharrastukseen. Ulkona sataa ja juuri nyt viihdyn hyvin sohvalla viltin alla. Mukavaa sunnuntaita!

-Jenni

hyvinvointi oma-elama suosittelen lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *