Mijas pueblo

Mijas, pieni kylä vuorenrinteellä 8 km päässä turistikohde Fuengirolasta, on täysin päiväkäynnin arvoinen. Mijakseen on helppo ottaa Fuengirolasta paikallisbussi 122 (päätepysäkki on Mijas) tai numero 221. Bussimatka kestää 20 minuuttia tuonne noin 450 metriä merenpinnan yläpuolella olevaan kylään ja maksaa suuntaansa 1,55 euroa. Maksu kuljettajalle ja nauttimaan maisemista 🙂

Kun matkassa on lapsi, ei kohteen kiertäminen voi olla vain patikointia. Kävelimme kuitenkin paljon Mijaksen pieniä kujia ja teitä ja hieman huomaamattakin nousimme pariin otteeseen korkeammalle ja korkeammalle. Valkoiseksi kalkittu kappeli Ermita del Calvario, vuorenrinteellä viewpointin ja kylän yläpuolella oli kaunis – luonto ja maisemat täällä ovat ihastuttavat.

Talot ovat valkoisia ja punaiset, keltaiset ja siniset kukat ruukuissaan kehystävät niitä kauniisti. Härkätaisteluareenalle (plaza de toros) emme ostaneet 4 euron arvoista sisäänpääsylippua emmekä myöskään poikenneet kolmen euron hintaan miniatyyrimuseoon, vaan keskityimme nauttimaan upeista maisemista ja kauniista rakennuksista.

Kevyen lounaan söimme pienessä kahvilassa jonka herkullisista leivoksista unelmoimme tällä kertaa vain vitriinin läpi. Kahvi oli erinomaista, kuin myös ystävällinen palvelu. Hintoja unohtamatta! Kannatti todella tarkistaa muutaman kahvilan hinnasto etukäteen, tämä löytämämme paikka oli yksi edullisimmista jonka hinnoissa emme nähneet turistilisää..

Mijaksesta löysimme kaksi lempparia: Mayan Monkey Mijas -suklaatehdas sekä kiipeäminen valkoiseksi kalkitulle kappelille vuorenrinteelle. Saimme pikkuisella paikallisella suklaatehtaalla kierroksen erinomaista englantia puhuvalta myyjättäreltä ja tämän jälkeen me V:n kanssa teimme suklaata, aivan itse! V oli innoissaan ja suklaan teko oli todella hauskaa. Kolmen suklaalevyn teko maksoi hieman alle 12 euroa henkilöltä 🙂 V keskittyi maitosuklaalevyjen tekoon, maustaen maitosuklaata tummasuklaalla. Minä päädyin maustamaan yhden suklaistani chilillä, kahvipapurouheella ja kiivillä, yhden papaijalla ja kahvilla ja yhden aloe veralla, ananaksella ja papaijalla. Ennen kaikkea suklaan teko oli hauskaa ja saimme tästä mukavan ja onnistuneen kokemuksen.

Suosittelen päiväretkeä Mijakseen!

kulttuuri matkat suosittelen museot-ja-nayttelyt
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *