Ojén

Ennen tulevaa Sevillan reissua ja pidempää ajomatkaa halusimme rentoutua..nauttia lähialueen maisemista. Marcus oli lukenut kylästä nimeltä Ojén, vain kymmenen kilometrin päässä Marbellasta kohti vuoristoa.

Ojén, tuo vain vähän reilu 3300 asukkaan kylä, lepäsi vuorten suojassa laaksossa kauniina lähestyessämme sitä. Parkkeerasimme välittömästi kylän ensimmäiselle parkkialueelle ja nousimme jalan pikkukatuja ylöspäin. Talot olivat täälläkin suurimmaksi osaksi valkoisia ja moniväriset kukkaruukut kehystivät ikkunoita, aivan kuten Mijasin kylässä. Tämä on kovin espanjalainen näkymä ja tähänhän alkaa jo tottua.. 🙂 Päädyimme  nopeasti pikkuiselle keskusaukiolle.

Sitruunapuut kasvoivat pikkuisen kirkon seinustoilla. Kirkkoaukio oli myös pikkuinen ja kaikista tähän mennessä näkemistäni kyläaukioista kaunein. Aukiolla oli myös suihkulähde sekä viisi pikkuista kahvilaa. Valitsimme lounaspaikaksi sen, jossa oli eniten paikallisia 🙂 tapakset olivat herkullisia ja jälleen aurinko paistoi, lämmittäen ihanasti. Tätä tulee ikävä..

Ojén ei ole varsinaisesti ainakaan toistaiseksi samanlainen turistikohde kuin esimerkiksi Mijas. Ojénista lähtee vuoristoon monen mittaisia patikointireittejä, heillä on oma tourist information ja jopa kesällä Malagan alueen suurin rock-indie festivaali. Kaunista kylää sivuaa myös pikkuinen joki joka laskee takana olevilta vuorilta asti alas. Virran viertä on mahdollista kävellä kiviportaita pitkin 🙂 Lapsen mielestä parhainta oli poiketa luolille, vain muutama askel ylöspäin kirkolta, josta koko kylä aukesi komeasti eteemme:

 

kulttuuri suosittelen matkat ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *