Satamakauppaa valmistellessa

Viime vuoden puolelta alkaneet valmistelut äitini kesäpuotia varten ovat alkaneet valmistua. Koko puoti – sekä ulkoa että sisältä – todella on viittä vaille täysin valmis! 1.5 olivat ovet avoinna asiakkaille ja kiinnostuneille ensimmäisen kerran. Myynnissä on vaatteita, kenkiä ja laukkuja, makeisia, koruja, käyttö- ja lahjatavaroita ja oma lempparini; second hand -tuotteita. Virallisena avajaispäivänä 18.5 saamme myös tätini miehen, Tapio Haapalahden (www.tapiohaapalahti.fi) upean, merihenkisen valokuvanäyttelyn kaupalle esille.

Kuhmoinen, tuo pieni reilu 2000 vakiasukkaan kylä 80 km päässä Tampereelta, on kutsunut meitä porukalla koolle kitkemään, kantamaan ja rakentamaan, muutaman kesän ajan. Äidin ja puolisonsa mökki rakentuu saareen jonne vierasvenesatamasta on kymmenen minuutin venematka. Vierasvenesatama on valittu useampana kesänä Suomen parhaaksi ja tullut tutuksi.

Satama on kaunis ja pikkuinen; vanhat pajarakennukset, tiilipiippu, moottoriveneet ja korkeamastoiset  purjeveneet ovat kaunis yhdistelmä. Vierasvenesatama tarjoaa toki myös parhaat palvelut: Ravintola Sahanrannan, ravintolan minigolfradat ja kesästä 2019 alkaen myös äitini putiikin nimeltä Merimiehen Vaimon Satamakauppa. Kesällä 2018 Neste Rallin aikaan janoisten jono Ravintola Sahanrantaan, ulottui ulos asti. Ensimmäinen asia jonka jokunen vuosi sitten opin, oli: Kuhmoisten väkiluku kasvaa kesäisin kolminkertaiseksi 🙂

Puolitoista viikkoa sitten vietimme pääsiäistä Suomessa, tarkoituksena rakennella ja remontoida Kuhmoisissakin. Minun ja Marcuksen apukädet tulivat tarpeeseen ja saimme aikaan päivän aikana paljon. Tila jossa Satamakauppa on, on entinen autotalli nosto-ovella ja sijaitsee Ravintola Sahanrannan Majatalon alakerrassa. Suomen kesät tuntien on mahdollista että kelit ovat huonot ja estääksemme kylmän ja sateiden valtaavan sisätilaa, Marcus ja Janne rakensivat uutta ulompaa ulkoseinää sahaten, naulaten, mittaillen.. Kunta puolsi seinän rakentamista ja äitini sai useampaankin  asiaan apua eri tahoilta – kyllä pikkukylässä homma toimii!

Remonttipäivä kului nopeasti ja tämä jäi minun ja saksalaisen ainoaksi remppapäiväksi Kuhmoisissa tällä reissulla. Marcuksen ja Jannen puuhaillessa lähinnä ulkona, huomasin monen ohi ajavan olevan hieman kiinnostunut puuhistamme. Muutama mukava paikallinen ja kesäasukas pysähtyi juttelemaankin. Eipä ole Majatalon alakerrassa ennen tainnut olla tällaista Satamakauppaa 🙂

Lupauduin jo syksyllä tekemään mainoksia, hintalappuja, maalamaan tienvarsikylttejä ja mainospurjetta ja näissä riitti edelleen tekemistä. Kaikki maalaaminen onnistui oikein hyvin ja tulokset näette sekä Kuhmoisissa että yllä olevasta kuvasta 🙂 purjeen maalaus oli pääsiäisviikonlopun isoin agendani. Purjeeseen käytin tummansinistä, säänkestävää maalia, ja maalaus onnistui mainiosti. Purjeen koosta johtuen sen levitys äitini asunnon lattialle vei kaksi huonetta joten lopputuloksen näen itsekin vasta kunnolla Kuhmoisissa Satamakaupan avajaisissa, kun purhe on ripustettuna Sahanrannan Majatalon seinään.

Keski-Suomen ja Pirkanmaan rajalla oli tiellä kaksi isoa hirveä. Marcus joka ajoi, huomasi nuo onneksi ajoissa. Hirvet loikkivat takaisin sinne mistä tulivatkin.

koti matkat suosittelen remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *