Sunnuntai ja pinaatti-fetapiirakka

Eilisillan leivonnaisdinner päätyi miltei uunikatastrofiin (taas). Meidän kodissa on kaasu-uuni, jota en vieläkään osaa kunnolla käyttää (eikä minun hermoja ole tehty sen käyttämiseen). Olen oppinut epäonnistuneen pannarin ja useiden surkeiden ranskisten teon myötä että kaasu-uuni on tosi erilainen ja vain alaosa uunista paistaa, jättäen pinnan raa’aksi.

Marcus vietti päivän sekä paikallisderbyn (Djurgården-Hammarby) että oman joukkueensa pelin parissa. Minä ja V tehtiin ”Pokemonkävely”Riddarholmenin ja Gamla Stanin kautta keskustaan, kunnes viiltävä tuuli tuntui olevan liikaa ja siirryttiin lämmittelemään kahvikupin ääreen.

Kungsholmenista jatkettiin matkaa keskustaan ja uusia Pokemoneja nappasimme useita 🙂

Palataan takaisin tähän kaasu-uuniongelmaan. Aiemmin (Suomessa) totuttiin V:n kanssa siihen, että vähintäänkin kerran viikossa kotona tuoksui pulla tai tuoreet rieskat. Leipoja olen mutta ruoanlaittajaksi en ole vieläkään tullut, eikä tämän uunin käyttö ole ainakaan auttanut asiassa. Kaipaan taikinan vaivaamista, aineiden mittailua, paistetun tuotteen tuoksua ja makua. Aivojen ja käsien välinen yhteys <3

Jo hieman vanhempaa kanapiirakkaohjettani muokaten tuli sunnuntaisesta piirakasta kinkku-paprika-pinaatti-ananas-fetapiirakka. Tarkoitus oli tehdä mahdollisimman ruokainen piirakka, jota riittäisi myös lounaaksi maanantaille 🙂

Kahden eri suolaisen piirakan ohjeista muodostui seuraava resepti:

Piirakkapohja (Myllyn Paras, Sunnuntai)

150 g palvikinkkua paloiteltuna

1 paprika

150 g pinaattia

ananasta

fetaa

0,5-0,75 dl ananasmehua

180 g Philadelphia -tuorejuustoa

2 kananmunaa

mustapippuria

(sitruunapippuria)

2 rkl soijaa

kirsikkatomaatteja tai suuria tomaatteja

 

Ripottelin kaikki täytteet piirakkapohjan päälle, jonka jälkeen kiehautin noin 0,75 dl ananasmehua kattilassa, jonka joukkoon sulatin tuorejuuston. Hieman seoksen jäähdyttyä, oli hyvä aika sekoittaa kananmunat ja muut mausteet joukkoon ja tämän jälkeen kaataa seos täytteiden päälle. Meillä oli kirsikkatomaatteja, joten lisäsin ne ”napeiksi” vielä päälle.

Normaali paistoaika on 225 celsiusasteessa 35-40 minuuttia, aivan uunin alaosassa. Kaasu-uunillamme paistoaika venyi noin 1,5 h mittaiseksi ja tosiaan, uunimme paistaessa vain alaosasta, tuli piirakan olla sijoitettuna niin yläosaan uunia kuin mahdollista. Meidän piirakkaan ei saatu väriä paljoakaan muualle kuin pohjaan (tämä oli odotettavissa).

Ja kyllä, maku oli maukas edelleen näin seuraavanakin päivänä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *