Tukholman lemppari Second Hand Store

20BBB93B-5358-4F9B-BD82-80F66BD2D875.jpeg

2CED5286-B5C3-4897-81A7-3CA6E695CA92.jpeg

7FFBD5FB-E583-47B7-AA22-C015A674B704.jpeg

Eikä miten rakastan kunnon kirppiksiä ja kaikkia niitä mahdollisia tarinoita, joita tavaroilla on. Harvemmin tavaroiden aiempaa historiaa tosin kuulee. Kerran, lempparikirppikselläni Tampereella, oli kuitenkin kaunis vanha villatakki. Sen entinen omistaja oli jättänyt villatakkiin palan villatakin tarinaa – mieletöntä! Villatakki lähti muistaakseni äitini matkaan sillä kertaa. Tarina antoi lisäarvoa tuotteelle. Harmillista on että hyviä kirppiksiä (sellaisia joissa ei olla vain rahan kuvat silmissä ja rahan maku suussa) ei valitettavasti ole enää montaa Tampereella. Muovia tai kiinatuotteita en halua kirpputorilta ostaa, tai mitään ylihinnoiteltua. Kirpputorin perusajatus on täysin unohdettu, paitsi yhdessä paikassa Tampereella 🙂 siitä lisää, kun sinne syksymmällä jälleen ehdin.

Lemppari second hand store Tukholmassa on Stockholms Stadsmission. Tänne ehtisi vaikkapa päivä Tukholmassa -risteilylläkin ja silloinkin olisi kaksi eri second hand storea lähellä Viking Linen satamaa. Ehdoton oma lemppari, vaikka pieni onkin, on nimenomaan Gamla Stanin Stockholms Stadsmission (ja se toinen, lähinnä vain vaatteisiin keskittynyt ja hieman kalliimpi, sijaitsee Nytorgetilla Södermalmilla). Stadsmissionin second hand storet ovat avoinna seitsemänä päivänä viikossa ja aina löytyy mukaan ostettavaa, itselle ainakin Gamla Stanista. Kesällä ostimme Muumimukin jota meillä ei ennestään ollut, maksoi kympin ja oli toki ehjä. Nopean päätöksen ostos oli kesllä myös vedensininen Iittalan Kartio-kaadin hintaan 16 euroa. Virheetön lasikaadin tällä hinnalla, tunsin itseni hieman onnekkaaksi 🙂

Eilen löytyi Gamla Stanin storesta, voi hitsi, pala KOTIA: vanha mustavalkovalokuva Pyynikin näkötornista. Tämä jäänee itselle ja pääsee meidän Tampereen-kotiin kehyksiin. Meiltä löytyy useampi vanhasta Tampereesta otettu valokuva, rakkaus kotikaupunkiin tulee jälleen siis näkymään meidän tulevassa kodissa. (Tukholmaan emme näitä kotoisia tavaroita tuoneet, joten kieltämättä aika ajoin on ikävä omia tavaroita ja huonekaluja.) Kolusin rauhassa sekä Gamla Stanin että Södermalmin putiikit.

Myös jotta hieman olisi uutta puuhaa Tukholman päiviin, ostimme Brion 70-80-luvulla tehdyn Gaffel-Labyrinth -pelin, joka olikin kuin uudenveroinen. Tätä pelattiin yhdessä eilisiltana Fortniten sijaan 🙂

PS. Meillä on äitini ja isäpuoleni kanssa alkanut projekti, jossa katsomme eteenpäin ensi kesään. Tällä hetkellä projektimme on sunnittelu- ja hankevaiheessa, joten päivitän lisää projektiin liittyen kyllä, kun olemme saaneet kehitystyön tehtyä. Projektimme on jotakin mukavaa, inspiroivaa ja idearikasta! Tällä hetkellä ei edes meri välissämme haittaa projektin suunnittelutyötä, onhan meillä puhelimet ja ideoita jaetaan ja lähetetään useasti päivässä.

Syksy on ihanaa aikaa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *