Vanadislunden

Olimme eilen Vasastanissa V:n ortopedilla ja nimenomaan alueella, jossa en aiemmin ollut kävellyt. Muistaisin nimittäin varmasti, jos olisin: ortopedin vastaanotolle mennessä huomasin vieressä olevan korkean kukkulan ja Hämeen linnaa muistuttavan muurin. Karttaa katsoen huomaan tuon kukkulan, nimeltään Vanadislunden, sijaitsevan kouluni ja ortopedin välissä. Ortopedikäynnin jälkeen lasta ei tarvinnut kahdesti pyytää nousemaan kanssani kukkulan päälle maisemia katsomaan 🙂

Tukholmasta löytyy uusia juttuja yhtenään, kun vain pitää silmät auki. On omalla tavallaan hauskaa elää ympäristössä, joka on jo itselle tuttu ja kotoisa – ja silti löytää viikottain jotakin aivan uutta.

Vanadislunden on yksi Tukholman keskusta-alueen suurimpia puistoalueita, jonka alueella on yli 100 vuotta vanha Stefanskyrkan ja tuo Hämeen linnan muuria muistuttava Vattenreservoar eli Vesisäiliö. Onpa alueella ollut myös vuonna 1938 rakennettu Vanadisbadet eli ulkouima-allas, joka kuitenkin suljettiin 2007. Muutaman vuoden – ja Tukholman urheiluliiton avulla – Vanadisbadet avattiin uudistettuna jälleen vuonna 2014.

Vanadislundenin kukkulan laki on talojen kattojen yllä, ja mieleeni tuli, että täältähän me näkisimme uuden vuoden ilotulitukset oikein hyvin (harmi tosin, että emme vietä uutta vuotta Tukholmassa). Lapsi nappasi kukkulan laelta uuden pokemonin ja hetken kuikuilimmeme tuttuja, kauempana olevia rakennuksia. Pois lähtiessämme en voinut oikeastaan käsittää (no, en oikeastaan vieläkään), miten en ole ollut tietoinen tästä paikasta aiemmin.

Tuulista viikonloppua Suomeen! Puuskainen, voimakas tuuli on antanut hieman vastusta tämän päivän työmatkapyöräilyille täällä Tukholmassa. Viikonloppuna voi onneksi levähtää ja pitää taukoa aamupyöräilystäkin, kouluasioiden parissa.. 😀

kulttuuri matkat oma-elama suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *