Vesileikit

Palaan kesään ja laitan notea muutamista aivan Tukholman keskustan tuntumassa olevista uimapaikoista joissa erityisesti lapsi viihtyi. Kaikki nämä on helppo tavoittaa julkisilla!

Tukholmaa ympäröi vesi ja eipä tarvitse kuin valita mieleisensä, jonne lähteä kastautumaan. Meillä oli kuluneena kesänä päiviä jolloin oltiin vain rannalla tai ulkouima-altailla sekä päiviä kun pitkän työpäivän jälkeen oli vielä kuuma ilma ja teki mieli vain vähän kastautua. Kesä me asuttiin Enskededalenissa mutta käytiin myös pohjoisempanakin (Märstassa) välillä uimassa. Eikä todellakaan edes ehditty kaikkialle! Vaihtoehtoja on jopa liiaksi..

Nytorpsbadet

DE7F30EC-B5F3-4CA8-B907-8ED5561FDC90.jpeg

Enskededalenin ja Björkhagenin alueella ilmainen kahden altaan ulkouima-allasalue. Alueella on yksi iso allas ja pienempi plaskdammen perheen pienemmille. Kello 10-18 ajalla paikalla on myös kioskin henkilökuntaa ja uimavalvojia. Miinuksena vessat, jotka taisivat olla 8/10 kerrasta tukossa.. eli usein.

Parasta Nytorpsbadetissa oli ilmainen rantatuolien lainaus ja pihapelit! Rantatuolit vietiin käsistä heti klo 11 kun niitä sai, mutta monesti me oltiin siellä jo tähän aikaan. Pihapeleistä lainasimme renkaanheittoa ja mölkkyä. Halutessaan varjoa, sitä sai isoista puista. Tämä oli meidän nopean ratkaisun (ja lyhyen välimatkan) käyntikohde monesti 🙂

Årsta (vastarannalla södermalm)

64137B00-89C5-4E2C-9401-90BE186D37ED.jpeg

Nautitaan käydä yhdessä kävelemässä Årstan alueen lenkkipoluilla, heittelemässä kiviä ja kastelemassa varpaita. Tämä kun ei ollut kesäasunnolta kävelymatkan päässä, matkustettiin tunnelbanalla (metro) Gullmarsplanille ja sieltä hypättiin pois ja suunnattiin vain kohti rantaa.

Årstan vastarannalla on Södermalm ja sattumalta oltiin paikalla muutamina tiistai-iltoina – lämpimiä iltoja, aurinko laskee ja Södermalmilta soi jazz. Musiikista laitoin merkille että se sattui soimaan aina(kin) tiistaisin. Ihania iltoja!

flatenbadet

F3B90859-90F4-4523-8617-7F34968714B4.jpeg

Hieman Skarpnäckin jälkeen on perheystävällinen Flatenbadenin ranta. Ensimmäinen kerta Flatenbadetissa oli V:n ensimmäisenä päivänä Tukholmassa. Rannalla on kioski, vessat, suihkut, hienohiekkainen suuri ranta-alue, laiturit, minigolfkenttä, metsää, kallioita.. you name it.

Flatenbadetiin kulkee bussi 816.

Midgårdsbadet (Märstassa)

Ahh mikä perheiden paratiisi (ja lapsikammoisen inhokki)! Midgårdsbadetissa on useita ulko- ja sisäuima-altaita, kioski, vessat, pukuhuoneet ja sisällä saunat. Ulkouima-altailla oli liukumäkiä, boulderointiseinä altaan reunalla, liaani, hyppytornit (en uskaltanut hypätä edes kollegan kannustamana).. Meillä oli aina eväät mukana ja vietettiin monta tuntia täällä. Mahtis paikka!

perhe matkat suosittelen ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *