3 x luonnonkosmetiikan (edulliset) suosikit

Kiinnostuin muutama vuosi sitten luonnonkosmetiikasta. Löysin tuolloin Katja Kokon blogin, jota selasin aamuyöllä puhelimen liian kirkkaalta näytöltä, kun en saanut unta (yöllinen valvominen ja puhelimen selaaminen ei takuulla tehnyt iholleni hyvää, joten tuotesuosituksille oli tarvetta). Tuolloin aloitin siirtymän ihonhoidossa kohti luonnonkosmetiikkaa purkki kerrallaan -taktiikalla ja sille tielle olen jäänyt: kahta naamiota lukuunottamatta ihonhoitoruutinini muodostuu luonnonkosmetiikasta. Rakastan kosmetiikan tutkimista ja vertailua, enkä saa tarpeekseni aikakausilehtien ja esimerkiksi Into the Glossin jutuista, joissa ihmiset avaavat kylppärikaappiensa ovet.

Tässä oman peilikaappini ja ihonhoitoni kolme suosikkia:

Weleda – Skin Food

En muista (enkä haluakaan muistaa) mitä olen tehnyt elämässäni ennen Weledan Skin Foodia. Tuote kuuluu jokaiseen aamuni ja iltaani lähes vuoden ympäri. Vaikka tuote on tuhtia, se ei ole rutikuivalle iholleni yhtään liikaa – päinvastoin. Talvisin ihoni saa usein nauttia paksusta Skin Food -naamiosta iltaisin ja olen tuotteen avulla päässyt eroon kuivista läikistä, joista olen usein aiemmin kärsinyt marraskuun sään runnellessa ihoani.

Balm Balm – Little Miracle Roseship Serum

Balm Balmin ruusunmarjaöljy on aamujeni suosikki – iltaisin ihonhoitorutiiniini kuuluu toinen kasvoöljy. Ruusunmarjaöljy jättää kasvoille ihanan hehkun ja se imeytyy iholle helposti. Balm Balmin öljy on myös tehokosteuttaja: halusin viime vuonna elää kesän minimalistisesti ihonhoidon suhteen ja öljy ajoi asiansa sekä ilta- että aamurutiinissa ja aamulla se toimi kasvoveden lisäksi ainoana kosteuttajana meikin alla. Syksyn ja kylmien ilmojen tullen palasin takaisin superkosteutukseen Skin Foodin avulla.

Alga Maris – Aurinkosuojavoide SPF 50

Olen nipottaja, mitä tulee aurinkosuojaan. Läheiseni saavat aina kevään tullen kuulla muistutuksia sekä siitä, kuinka olen todellakin laittanut jo aurinkorasvaa, vaikka on maaliskuu ja sää on pilvinen että siitä, kuinka heidänkin tulisi tehdä samoin. Pyrin myös aina vinkkaamaan hyvistä aurinkosuojatarjouksista sekä tietysti tarjoamaan aurinkorasvaa auringon porottaessa. Laitan Alga Marisin SPF 50 -voidetta joka aamu ennen ulos lähtöä (ja meikatessa myös meikin alle) ja purkki kulkee usein mukana myös laukussani: lisään sitä tarvittaessa päivän mittaan esimerkiksi dekolteelle.

Muita luonnonkosmetiikan suosikkimerkkejäni ovat muun muassa Patyka ja Neil’s Yard Remedies – molemmilta merkeiltä löytyy helmiä edullisesti. Suurin osa käyttämästäni luonnonkosmetiikasta menee Cheap & Chic -kategoriaan (kuten Katja Kokon blogissa edullisempi, mutta hinta-laatusuhteeltaan hyvä, luonnonkosmetiikka on nimetty – nimi kuten myös itse kategoria ovat ihania!), sillä aloittaessani luonnonkosmetiikan käyttöä, halusin testata erilaisia tuotteita ilman suurta (maksu)kynnystä. Olen kuitenkin tehnyt todellisia löytöjä (kuten yllä mainitut tuotteet!) edullisesti, joista suurin osa on jäänyt osaksi ihonhoitorutiiniani.

Mitkä ovat teidän kosmetiikkasuosikkinne? Kuten kerroin, rakastan tuotesuosituksia, joten kertokaa suosikkinne!

Seuraa: blogit.fi / bloglovin

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *