Sopranos

Sopranos! Ah, mikä nerokas ja kiehtova sarja. Ajan hammas ei näytä purreen sarjaan ja juonen rauhallisessa rakentumisessa ja hidastempoisuudessa on jotain todella viehättävää. Lievän alkukankeuden jälkeen olen täysin koukussa ja kiintynyt jo sarjan henkilöhahmoihin. Huomaan joka jaksossa pelkääväni, että suosikkihahmoni joutuvat ammuskelun uhreiksi. Kuulin vieressä istuvalta puolisolta palautetta, kuinka en ole koskaan aiemmin eläytynyt mihinkään sarjaan yhtä suurella intensiteetillä, kun jälleen kerran oltiin sarjalle tuttuun tyyliin keskellä, noh, kevyttä välien selvittelyä.

Varoituksen sana: Sopranos aiheuttaa akuuttia tarvetta syödä ja tarjota italialaista ruokaa. Palan halusta kutsua kaikki ystäväni suuren pöydän ääreen ja kantaa pöytään uunivuokakaupalla erilaisia ruokia. Vaikka vielä suuria ruokajuhlia ei ole mahdollista järjestää, pientä evästä jaksomaratonien kanssa on järkevää järjestää, sillä niistä voi muodostua pitkiä –  kausia on kuusi ja jaksot ovat tunnin mittaisia. Onnekseni olen nyt keväällä opetellut kokkaamaan risottoa ja useimmilla kerroilla vielä onnistunut. Puhelimeni kuvakansio onkin viime aikoina täyttynyt erilaisista risotto-ohjeista, joita aion lähiviikkoina testata.

Sopranos tarjoaa mielihyvää myös esteettisesti. Adrianan leopardidonitsit ja kultaketjuja notkuvat ranteet tuntuvat raskaan sijaan raikkailta ja saavat minut miettimään, miksi en käytä kaulakoruja, käsikoruja sekä roikkuvia korvakoruja yötäpäivää. Leopardikuosissa sen sijaan löytyy: onko erityisajan loppuminen syy vihdoin yhdistää leoparditakki leopardihameeseen? Tai jopa leopardimekkoon? Sopranos nimittäin tarjoaa leopardin kuosin lisäksi inspiraatiota myös asuihin, jotka ovat päästä varpaisiin samaa kuosia.

Olen vuosi toisensa jälkeen kesäisin palannut Sinkkuelämän pariin hakemaan asuinspiraatiota, mutta tämä erityisaika on vienyt minusta kaikki mehut – ainakin jos puhutaan pukeutumisesta. Hello, treenivaatteet. Kaiken trikoon keskellä tuntuu kuitenkin aivan ihanalta, että jossain tuolla edessä on aika, jossa taas sudin ripsiväriä tottuneesti joka päivä enkä käytä urheiluliivejä treenitoppien lisäksi myös tavallisten paitojen alla. Kun se aika tulee, aion etsiä lisää kuvia Adrianasta, Carmelasta ja Dr. Melfista.

Suosittelen seuraamaan Instagramissa @sopranosstyle, jos kaipaat asuinspiraatiota tulevalle kesälle.

Oletteko katsoneet Sopranosia? Pidättekö Pauliesta yhtä paljon kuin minä?

Kuvat: HBO & The Cut

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *