Viikonloppuvinkki musikaalien ystäville: Cats katsottavissa 48 tunnin ajan

Viikonloppuvinkki kaikille musikaalien ystäville: Broadway-versio Cats-musikaalista tuli eilen katsottavaksi YouTubeen 48 tunniksi.

Catsilla on musikaalina erityinen paikka sydämessäni. Se oli elämäni soundtrack lähes vuoden ajan, jonka vuoksi erityisesti musikaalin suomennos tuntuu jämähtäneen mieleeni… no, ellei ikuisesti niin ainakin hyvin pitkäksi ajaksi. Maahan pudotessaan, kuka on jaloillaan…

Lähtökohtaisesti suhtaudun hieman skeptisesti teatterin katsomiseen ruudun läpi (vaikka kyseessä olisikin Broadway-musikaali), mutta ei hätää, akuutti tanssihimo nosti päätään heti ensimmäisten tahtien jälkeen! Teatteri on hetken taikaa ja läsnäolo niin olennainen osa teatterikokemusta, että kokonaan en ole valmis siirtymään pois teatterikatsomosta. Mielestäni täydellinen teatterikokemus rakentuu monista pienistä tekijöistä, joista iso osa jää pois, jos esitykset katsoo kotoa käsin (en tällä kertaa viittaa väliaikatarjoiluun). Teatterista enemmän ja lisää toisella kerralla.

Cats perustuu T.S. Elliotin runokokoelmaan Old Possum’s Book of Practical Cats, jossa kissoilla on inhimillisiä piirteitä. Musikaali on läpilaulettu ja rakentuu laulu- ja tanssikohtauksista, jossa kissojen persoonia ja taitoja esitellään. Kissayhteisön vanhin valitsee jokaisen tarinan kuultuaan kissojen joukosta yhden, joka syntyy uudelleen ja pääsee taivaaseen.

Catsia on kritisoitu sen löyhästä juonesta ja paras vinkkini musikaalin katseluun on yksinkertainen: älä mieti liikaa, vaan nauti.

Itselleni hyvän musikaalin määre on se, että laulu- ja tanssikohtaukset saavat minut toivomaan, että olisin itse osa ensemblea. Cats todella tekee sen – lauantai-aamun askeleeni ovat olleet huomattavan kissamaisia ja kepeitä. Suosittelen kokeilemaan sekä musikaalia että tanssia siitä inspiroituneena: ainakin minulle musikaalin katsominen ja muutamat tanssiaskeleet tuottivat tislaamatonta iloa.

Kuva: The Guardian

kulttuuri teatteri oma-elama suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *