Ladataan...
En suostu jäähylle

Aikaa on vierähtänyt edellisestä tekstistä. Välillä yritin jotain juttua aloittaa, mutta ei oikein lähtenyt teksti lentoon. Ei ole ollut mitään sanottavaa aiheen tiimoilta. Mulla on semmoinen olo, että jonkinlainen vaihe on eletty nyt päätökseen. Seksi-aihe on käsitelty mun osalta siihen malliin kuin sen voi kirjallisesti käsitellä. Jätän aiheen kytemään takaraivoon ja käsittelen niitä asioita, jotka on tällä hetkellä erityisen ajankohtaisia. Niiden paikka ei ole tässä seksiä käsittelevässä blogissa, joten laitan blogin virallisesti tauolle. Aion kaivaa sen esiin, kun takaraivossa kytevät ajatukset ryöpsähtää pintaan niin, että en pärjää niiden kanssa yksin, ilman tätä ajatusten ylöskirjaamista.

Seksintäyteistä kesänodotusta itse kullekin säädylle! <3

Ladataan...

Ladataan...
En suostu jäähylle

Nyt tuntuu, että suhteesta Älykkömieheen on ikuisuus. On tuntunut jo pitkän aikaa. Jokin aika sitten ystävä kysyi miehestä käyttäen hänen etunimeään. En aluksi edes tajunnut, ketä hän tarkoittaa. Sen verran kauan tuntuu henkisesti siitä suhteesta olevan. En siis kaipaa miestä enkä sitä suhdetta. Se puolestaan, mitä puolestaan kaipaan, on seksi. Ei mikä tahansa satunnainen seksi, vaan sellainen oikeasti hyvä parisuhdeseksi, jota meillä ehti hetken aikaa olla. Sen voisin ottaa takaisin, kiitos.

Tänään taas kun olin matkalla töihin, tajusin miten paljon vanheneminen mua pelottaa. Ei vanheneminen sinänsä eikä sairaudet eikä siihen liittyvät haasteet, vaan pelko siitä, että seksi on sitten mun kohdalta ohi. Ennenkuin se on ehtinyt kunnolla alkaakaan. Että aikaa on tosi vähän enää jäljellä. Tällä hetkellä tunnen katkeruutta pitkästä seksittömästä avioliitosta, johon tottakai minä olen vähintään 50 %:sesti syyllinen. Kaikki ne vuodet, jolloin olisin voinut elää normaalia parisuhde-elämää ja vaikkapa harrastaa seksiä puolison kanssa siten kuin oletan, että tavallisissa avioliitoissa tai parisuhteissa puolisot tekevät. Niitä ei saa takaisin ja nyt olen jo keski-ikäinen. Apua! Onko enää mahista saada elämäänsä seksiä muuten kuin satunnaisten kumppanien kautta tai että ryhdyn semikivaan tai puolivillaiseen parisuhteeseen saadakseni parisuhdeseksiä?

Eräs ystäväni kysyi yksi päivä, että miksi haluaisin parisuhteen. Vastasin spontaanisti, että haluan seksiä. Hän toisti kysymyksen monta kertaa ja joka kerta vastasin samoin. Vähän eri sanoin, mutta pääpointti parisuhteessa mulle olisi seksi. En kiistä, etteikö parisuhde voisi olla muutenkin mukavaa ja antoisaa, mutta muuta mulla on tällä hetkellä muutenkin. Joten kyllä, seksi olisi mun päämotiivi ryhtyä parisuhteeseen. En koe, että "olis kivaa, kun olis joku". En koe, että multa puuttuu mitään. Tai että mun elämä olisi jotenkin ihanampaa, jos olisi parisuhde. Elämä voisi olla ihanampaa, jos olisi parisuhde, tai sitten ei. Mun mielestä se ei takaa mitään. Elämä voi olla myös paljon kurjempaa, jos on parisuhde. Näin sanoo nainen, jolle parisuhde on ollu myös tosi kurjaa.

Mutta se seksi. Sitä kaipaan. Sellaista seksiä, jossa oikeasti tykkäisin siitä kumppanista, ja se musta. Että meillä olisi henkinen yhteys, joka sytyttää, niin älyllisesti, sosiaalisesti kuin seksuaalisestikin. Se on se juttu, mitä kaipaan. Ja tajuan samalla, mitä juuri kirjoitin edellisessä postauksessa. Jep, voin joskus haluta vain seksiä, fyysistä osuutta siitä, ilman mitään henkistä yhteyttä. Tai sitten on fiilis se, mikä nyt, että henkinen yhteys on The Juttu. Muuten ei oo mitään muutakaan.

Joten seksiä kiitos, henkisellä yhteydellä. Ei kai se voi nyt olla niin vaikeeta, eihän?!?

 

Ladataan...
En suostu jäähylle

Tämä aihe on mulla pyörinyt pitkään mielessä. Olen siitä ystävien kanssa jutellut paljon, samoin treffikumppaneiden. Kun erosin aviopuolisostani joitain vuosia sitten ja jossain vaiheessa sitten aloin kokeilla treffailua, mua sekä hämmensi että yllätti täysin, miten vanhanaikaisesti ja stereotyyppisesti treffeistä, parisuhteesta ja erityisesti seksistä edelleen ajatellaan. Mä olin jotenkin siinä luulossa, että otsikon kaltainen uskomus on kuopattu jo aikoja sitten eikä kukaan ajattele tällä vuosituhannella enää niin. Olinpa mahdollisimman paljon väärässä!

Ihan deittailun alkumetreillä mun tavoite oli lähinnä vain tutustua uusiin ihmisiin, miehiin. Noihin mystisiin olentoihin, joista en tiennyt juuri mitään. Paitsi siitä yhdestä, jonka kanssa olin ollut parikymmentä vuotta. Se määritteli todella paljon mun käsitystä miehistä ja halusin tietoisesti hankkia vaihtoehtoisia näkemyksiä ja uusia kokemuksia. Tutustumiseen kuului tietenkin myös se, että jos kemiat kohtaa, niin harrastetaan seksiä. Jee! Koska se on kivaa aikuisten leikkiä. Ei siksi, että sillä pyritään johonkin. Tai että siinä kovasti yritettäisiin olla henkisesti läheisiä. Kerroin myös aina etukäteen ennen treffejä, että en hae parisuhdetta. En myöskään hae vain seksiä, vaan olen kiinnostunut tutustumaan kyseiseen ihmiseen. En aktiivisesti vastusta parisuhdetta, jos ihan kovasti kolahtaisi, mutta se ei ole tavoite eikä toive. Näin kerroin. Kävi ilmi, että sitä oli treffikumppanin vaikea uskoa. Mulle tuli usein tunne, että se mies pelkää mun haluavan sitoutumista, jos ollaan harrastettu seksiä. Todella paljon jouduin vakuuttelemaan ja todistelemaan, että tämä on tosi fine, jos ei nyt nähdä toistamiseen. Seksi oli kivaa ja treffit oli kivat, mutta ei tästä nyt sen enempää.

En myöskään etsinyt läheisyyttä, kainaloa tai haleja. Mun lapset oli pieniä ja sitä fyysistä läheisyyttä ja hellyydenosoituksia oli niin paljon mun elämässä, että en kaivannut siihen vierasta miestä sitä mulle antamaan. Tutustumisen lisäksi kaipasin seksiä. Ihan vain puhtaasti seksiä. Tämä sai tosi vähän ymmärrystä miehissä. Monen tuntui olevan vaikea käsittää, että ihan oikeasti en halua nyt muuta. Moni mies, joka oli kertonut mulle alkuun, että on samoilla spekseillä liikkeellä kuin minäkin, kuitenkin sitten toivoi jonkinlaista suhdetta, hellyyttä, kainaloa, sitoutumista. Yksi jopa suuttui mulle, kun hänelle kävi ilmi, että en ollut poistunut treffipalstalta, vaikka olin käynyt hänen kanssaan treffeillä. Mulle ei tullut mieleenkään, että parit treffit sitoisivat meidät toisiimme yksinoikeudella. Mun mielestä vasta treffailtiin ja kateltiin. Se, että oltiin harrastettu seksiä, ei mulle ollu merkki sitoutumisesta tai parisuhteesta.

Näistä mun ja mun naispuolisten ystävien vastaavista kokemuksista ei vielä voi tehdä kovin syvällisiä johtopäätöksiä, mutta kyllä tämä vähän antaa osviittaa siihen suuntaan, että edelleen on vallalla ajatus, että naiset etsivät sitoutumista ja suhdetta, haluavat seksille syvempää merkitystä ja ovat vähemmän kykeneviä tai haluavia pelkkään fyysiseen seksiin vailla sen kummempia tunteita. Mä oon tästä jotenkin aivan pöyristynyt! Mulle tämä on patriarkaalista skeidaa, jota meille tuputetaan ja on tuputettu kautta historian ties miten pitkään. Sen syystä naisten seksuaalisuus on edelleen paljon tiukemmassa kontrollissa ja syynissä kuin miesten. Ja se on yksi syy, miksi minä kirjoitan tätä blogia nimettömänä. En aio ottaa riskiä, että mua leimataan "kevytkenkäiseksi" tms. sen takia, että tykkään seksistä ja voin harrastaa sitä satunnaisten kumppanien kanssa ilman suuria kiintymyksen tunteita. Miehelle tämä kuitenkin edelleen on sallitumpaa, vaikka ero naisiin ei ole niin suuri enää kuin joskus aiemmin.

Ensimmäinen ikävä seuraus tuosta konservatiivisesta ja mun mielestä täysin väärästä ajattelusta on siis se, että naisen leimautuminen seksuaalisen käytöksen suhteen on edelleen herkempää ja todennäköisempää kuin miehen. Ja naisen seksuaalista käyttäytymistä kontrolloidaan enemmän kuin miehen. Toinen ikävä seuraus on se, että miesten tarve läheisyyteen ja intiimiin kohtaamiseen ei tule kuulluksi. Tämä kolahtaa tosi paljon omaan nilkkaan. Minä olen syyllistynyt siihen ajatukseen, että miehet nyt haluaa aina seksiä ja voivat panna kaikkea mikä liikkuu. Ja että minä nyt vaan taidan olla vähän maskuliininen tässä suhteessa. Miten väärässä olen ollutkaan! On käynyt ilmi, että miehilläkin on tunteet! Muutkin kuin "mua panettaa" -tunteet. Naiset, ootteko kuulleet??

En oikeasti usko hetkeäkään, että sukupuolesta nousisi erilainen tarve yhteyteen, läheisyyteen, intiimiin rakasteluun ja fyysiseen "kylmään" seksiin. Olen erittäin vakuuttunut siitä, että nuo tarpeet nousevat inhimillisyydestä, siitä, että ihmisillä on tunteet ja tarpeet. Miehillä ja naisilla on aivan sama ja yhtäläinen tarve olla lähellä, rakastella sitoutuneessa parisuhteessa tai mennä ja panna vapaasti. Se, miten tämä painottuu kenenkin elämässä, kumpuaa enemmän persoonasta kuin sukupuolesta. Tai oikeastaan en usko, että se kumpuaa sukupuolesta lainkaan. Erilaiset luulot ja käyttäytymismallit ja se, mikä käytös hyväksytään tai mitä odotetaan, juontaa juurensa siitä, mitä meidän kulttuurissa tästä uskotaan. Ja meidän kulttuurissa uskotaan edelleen, että naisen ja miehen tarpeet seksin ja läheisyyden suhteen poikkeavat toisistaan. En usko. En usko sitten yhtään. Ihan sama kuin väittäisin, että pojat ovat luonnostaan taitavampia matikassa kuin tytöt. Eihän kukaan enää sellaista väitä, vaikka mun lapsuudessa sitä pidettiin faktana.

Sen lisäksi, että läheisyyden ja seksin tarpeet vaihtelevat persoonittain, ne vaihtelevat myös vaiheittain ja ajoittain. On aika, jolloin sitoutumisen ja läheisyyden tarve on suuri, kuten perheen perustamisen vaiheessa. Niin naisilla kuin miehillä. Ja sitten on aika jolloin sitoutuminen ei tule kuuloonkaan, vaan seksi on fyysinen tarve, jota voi tyydyttää ihan hyvin mukavien kumppanien kanssa ilman toivetta läheisyydestä ja sitoutumisesta. Näistä kumpikaan ei liity sukupuoleen mitenkään. Toivon, että tämä ilosanoma saa enemmän ja enemmän jalansijaa siinä, mikä on sosiaalisesti hyväksyttävää tai toivottavaa käytöstä, ja että yhä enemmän kukin olisi vapaa kuuntelemaan sitä, mikä itselle sopii, eikä joutuisi kahlituksi sukupuolen määrittelemään rooliin. Tai vaihtoehtoisesti kahlittu käyttäytymään juuri päinvastoin kuin mitä sukupuoli odottaa just to make a point.

Minä halua parisuhdeseksiä, sitoutunutta, läheistä rakastelua, jakamista, intiimiä läheisyyttä. Ja sitten toisaalta voin haluta satunnaista seksiä satunnaisen kumppanin kanssa. Kylmää panemista, pelkkää fysiikkaa. Ei siksi, että olen nainen, vaan siksi että olen ihminen.

 

 

 

Pages