Eka ero eron jälkeen

En suostu jäähylle

Eka oikea parisuhde ja eka ero. Sen avioeron jälkeen. Onhan tässä monenlaisia bänksejä ehtinyt olla ennen tätä, mutta Älykkömiehen kanssa mulla oli kuitenkin ensimmäinen ihan oikea parisuhde. Määritelmänä tässä on, että molemmat ovat kutsuneet suhdetta parisuhteeksi.

Fiilis on vähän haikea, mutta kokoajan kuitenkin parempi kuin vielä hetki sitten. Erottiin oikeista syistä ja ero tuntui oikealta, joskin surulliselta, ratkaisulta. Ja oon iloinen, miten hyvin saatiin asiat juteltua läpi. Hienon matkan sain Älykkömiehen kanssa tehdä eikä mitään jäänyt hampaankoloon. Huomasin samalla, miten paljon olen kasvanut ja kehittynyt ihmisenä sitten avioliiton. Avioliitto ja se pitkä parisuhde kokonaisuudessaan on ollu opettavaisin kokemus ja kasvattanut mua eniten. Mutta myös nämä erilaiset lyhyemmät kohtaamiset ovat antaneet paljon.

Älykkömiehen kanssa opin ainakin, että

  1. suoraselkäinen rehellisyys on mulle tärkeää - vielä tärkeämpää kuin olin kuvitellutkaan
  2. antoisat pohdiskelut ja älyä kutkuttavat keskustelut on mahtavia, jaksan harrastaa sitä vaikka maailman tappiin
  3. hauskuus, huumori ja nokkeluus on mulle tärkeää - juuri niin tärkeää kuin olen kuvitellutkin
  4. seksi on vielä ihanampaa, mahtavampaa ja kuumempaa kuin olen tajunnutkaan
  5. mulle on tärkeää, että voin parisuhteessa arvostaa ja kunnioittaa toista
  6. huomaavaisuus saa aikaan huomaavaisuutta ja siitä voi lähteä liitoon mahtava ilon ja ilahduttamisen kehä
  7. en halua parisuhdetta parisuhteen vuoksi enkä etsi parisuhdetta - en ole valmis myymään työllä ja vaivalla, tuskalla ja hiellä saavuttamaani itsenäisyyttä kovinkaan halvalla. En aktiivisesti välttele parisuhdetta, mutta en ole kovin valmis kompromisseihin enkä tinkimään mulle tärkeistä asioista parisuhteen eteen. Sitä tein niin pitkään, puolet elämästä, että se kiintiö on näköjään niin täynnä, että en pysty siihen enää. Ainakaan nyt. Vielä.

Alakulon rinnalla on innostus elämäni seuraavaan vaiheeseen. En tiedä, mikä se on. Just nyt en jaksa edes ajatella treffailua tai mitään siihen liittyvää. Ymmärrettävästi. Eikä se mitään haittaa. Ehkä innostus taas tulee jossain vaiheessa tai sitten ei. Ehkä jatketaan Älykkömiehen kanssa seksisuhteella - en tiedä. Aika näyttää.

Tämä juttu päättyi kuitenkin nyt näin.

 

Kommentit

Parisuhteetonta

Mjau, sinne sulle <3

Hyviä oivalluksia siellä. On ihanaa tajuta, että vaikka joku saattaa kutsua eroa epäonnistumiseksi niin minä itsepintaisesti käytännölliseksi oppimiskokemukseksi. Miten muuten sitä oppii omat juttunsa paitsi kokeilemalla. Pumpulia ja marsuja, ilmapalloja ja teetä, vilttejä ja kylkiasentoa toivottaen <3

TrineH
En suostu jäähylle

Kiitos! <3

Mäkään en mitenkään osaa nähdä ero epäonnistumisena. Se voi olla sitä, tietenkin. Mutta yhtä lailla se voi olla onnistuminen. Lopettaa joku, mikä kuuluu lopettaa - epäonnistumista olis väkisin jatkaa sellaista. Ja just toi, että erosta oppii. Jos ei opi, niin luultavasti joutuu hakkaamaan päätään samaan seinään uudelleen.

Parisuhteetonta

Eikä ole epäonnistuminen. Täytyy sen sijaan muuttaa sanakirjan selitysosiota siitä, millaista on epäonnistuminen. Voit epäonnistua ajanhallinnassa ja myöhästyä bussista. Ja kuten tapaan sanoa: elämässä ei ole tyylipisteitä jaossa <3

Kommentoi