Kuinka huijata taaperoa ja miestä eli kasvikset arkiruoassa

Tänään ruokaa laittaessani ja peruna-kukkakaali-parsakaali-porkkanamuusia vääntäessäni tulin ajatelleeksi, että ehkä joku voisi kaivata juuri tämänkaltaisia vinkkejä arkiruokailuun. Sitä en tiedä että löytääkö näitä kukaan, mutta teoriassa ovat kuitenkin nyt löydettävissä. 😀

Mainitsin jo aiemmin, että olen kohtuullinen ruokanatsi enkä pidä eineksiä varsinaisesti ruokana, joten olen opettelemalla opetellut tekemään fiksua arkiruokaa. Meidän fiksuun arkiruokaan kuuluu lihaa tai kalaa (no joskus laitan pelkkää kasvisruokaakin, J ei yllättäen koskaan), riisiä/perunaa/pastaa/makaronia sekä reilusti kasviksia. Minähän kyllä söisin vaikka keitettyjä kruununvihanneksia ihan paljaaltaan, mutta ne kaksi muuta ruokailijaa ei todellakaan. J on tässä(kin) suhteessa kohtuuperinteinen mies eikä erillinen kasvislisäke useinkaan tee kauppaansa, eikä tuo ruoan suhteen kohtuullisen epäluuloinen taaperokaan kyllä koske pitkällä tikullakaan esimerkiksi höyrytettyyn parsakaaliin. Ja koska kasvikset on jees, niin julmasti piilotan niitä käytännössä jokaikisen ruokaan ja hups vaan, puoli kiloa päivässä täyttyy puolivahingossa eikä Elliskään edes tajua nielaisseensa kukkakaalia.

Noh, miten siten teen sen? Mitä tungen ja minne? Eniten käytetyt kasvikset on varmaan sipuli (tai no ei sitä varmaan lasketa), kesäkurpitsa, tomaatti, paprika ja porkkana, lisäksi ruoasta löytyy usein herkkusieniä, kukkakaalia, purjoa, parsakaalia ja lanttua. Keittoihin pilkon melkeinpä aina tuoreet vihannekset, yleensä ihan porkkana-lanttu-purjo-setin. Jauhelihakastikkeessa on usein kesäkurpitsaa, porkkanaa ja paprikaa, kanakastikkeessa reilummin kasviksia ja joskus persikoitakin. Perunamuusiin saa piilotettua helposti kukkakaalia, pinaattia, kruunuvihannespussin, porkkanaa tai bataattia, ja joskus korvaan koko perunamuusin kukkakaalimuusilla – lapsi ei huomaa eroa, kun sekaan laittaa ihan vähän kermaa. Haudutetun palapaistin kyljessä on aina lanttua, porkkanaa ja sipulia. Tein toissapäivänä jauhelihamureketta pitkästä aikaa ja täytteeksi laitoin paprikaa, kesäkurpitsaa, herkkusieniä, kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta (tämä jää muuten arkiruokalistalle, oli aivan törkeän hyvää!). Lohkoperunoiden seuraksi lykkään uuniin porkkana- ja bataattitikkuja. Pyttipannuun lisään punasipulia, kirsikkatomaatteja ja bataattikuutioita. Ja toisinaan pyöräytän pannulla maailman helpoimman kasvislisäkkeen: sipulia, kirsikkatomaatteja ja kesäkurpitsaa öljyssä paistettuna.

Että ei todellakaan mitään ydinfysiikkaa, mutta kyllä näinkin pienellä vaivalla parantaa kummasti sitä arkiruoan makua. Niin, ihan puhtaasti oikeasti makua! Kyllä se pyttipannukin nimittäin on oikeasti aivan hyvää, kun makkarana käyttää esim. Wilhelmiä, perunat on edellispäivänä keitettyjä ja bataatti on just sopivan rapsakkaa, ai että.

Sellaista tänään. Tähän olis varmaan kuulunut kuva kauniisti asetellusta ruoka-annoksesta, mutta tonnikalapihvit ei todellakaan olleet mitenkään maailman esteettisintä ruokaa 😀 Joten se siitä. Nyt saunaan ja unta palloon, huomenna on jo perjantai jee!

hyvinvointi liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.