Uusi arkiruoka
Jee, elävien kirjoissa taas! Tämä pöpö oli jotain pikasorttia ja kuume kesti vain torstai-illasta viime yöhön (viime yö olikin kyllä aivan ka-ma-la). Tänään olo on ollut jo aivan normaali kammottavaa kurkkukipua ja yskää lukuunottamatta. Toiveissa olisi että nämäkin tästä piakkoin helpottaisivat.
Koska vointi on ollut niin hyvä koko päivän, niin käytiin tänään ostamassa koko viikoksi ruokaa. Me yritetään vaihtelevalla menestyksellä suosia kerran viikossa kaupassa-systeemiä, koska se säästää paitsi aivan hulluna aikaa työviikolla, myös rahaa ja hermoja kun ei tarvitse joka päivä erikseen miettiä että mitä me tänään syyään. Oon myös huomannut että tämä systeemi takaa myös sen, että tulee syötyä vähän fiksummin ja monipuolisemmin kun ei ole sitä ”apuaaa mikä ruoka valmistuu kymmenessä minuutissa”- paniikkia. Ruokakaupan jälkeen myös sain jonkin todella kummallisen kohtauksen ja kiskaisin J:n vastentahtoisella suosiollisella avustuksella viikkosiivouksen. Jee! Nyt voinkin loppuillan ja huomisenkin keskittyä kokonaan villasukkiin, aah.
Mutta siis se syy miksi piti tulla lätisemään oli se, että tein uutta ruokaa ja se päätyi kyllä suoraan meidän arkiruokalistan top kymppiin. Reseptin bongasin eräältä foorumilta ja sitä sitten vähän soveltelin. Eli tällaista meillä syötiin tänään! Määriä en sen kummemmin mittaillut, kanasuikaleita laitoin 700 grammaa koska ajatuksena oli tehdä ainakin kahden ellei jopa kolmen päivän ruoka. Ellis söi tapansa mukaan kaiken muun paitsi kasvikset oikein hyvällä ruokahalulla. Saattoi se pari palaa kesäkurpitsaa vahingossa nielaista…
Tarvikkeet:
– kanasuikaleita
– kesäkurpitsaa
– parsakaalia
– paprikaa
– fetajuustokuutioita
– (tummaa) pastaa/makaronia
– ruokakermaa
– mausteita
Ruskista kanat, keitä pasta, pilko kasvikset. Mausta kana (itse laitoin suolaa, reilusti paprikaa, chilimausteseosta, cayennepippuria ja basilikaa ja onnistui kerrankin ihan superhyvin!). Lado kevyesti voideltuun uunivuokaan pohjalle ensin kasvikset, sitten fetakuutiot, kana ja päällimmäiseksi pasta. Valuta joukkoon haluttu määrä kermaa. Nostele varovasti aineksia sekaisin niin, että kermaa on tasaisesti joka puolella. Laita uuniin 180 asteeseen noin vartiksi. Ja sitten vaan omnomnom!
Mie laitoin epähuomiossa pikkuisen liikaa kermaa ehkä, tai no sanotaanko näin että vähemmälläki olis pärjänny. Tosin kanojen maustaminen onnistui niin hyvin että oisin voinut lusikoida pelkästään sitä kermaakin… 😀 Ei tämä mitään kovin esteettistä ruokaa ole (ainakaan nallepastalla hehe) mutta oikeasti aivan tosi hyvää! J:kin söi vahingossa muutaman parsakaalin buahhahah.
Nyt vajoan taas villasukkien pariin. Ihanaa kun ei tartte tehdä mitään muuta jos ei huvita. Eikä muuten huvita. Vähän kyllä harmittaa kun oikeastihan mun pitäisi tällä hetkellä heilua huivi kaulassa mettässä (no okei, todennäköisesti istuisin juuri tällä hetkellä ruokapöydässä) ja ”nukkua” yö laavussa, mutta minkäpä tälle teet. Toivottavasti tämä yskäkin älyää hellittää pian, aika kamala ajatuskin että tämä jatkuisi päivä- tai varsinkaan viikkokaupalla…