Ladataan...
Ennen kaikkea äiti

Tänään tulee kuluneeksi 2,5 vuotta siitä, kun maailmaan putkahti tyytyväinen ja erittäin tarkkaavainen peikkotyttö. Aika tuntuu kuluneen vauhdilla. Vastahan juhlimme 1-vuotissynttäreitä vaaleanpunaisen possukakun ympärillä. Tuntuu kuin ihan eilen olisimme juhlistaneet toista täyttä ikävuotta kauniissa maalaismiljöössä häidemme yhteydessä. Ei voi olla mahdollista! Näin se aika menee, mutta ihanaa, että lapsi oppii jatkuvalla syötöllä kaikkea uutta ja ihmeellistä. 

Luukkukirjat, kuvatkirjat, satukirjat. Kirja kuin kirja, niin se on mielenkiintoinen. Hän tykkää pohtia kirjojen aiheita. Hän kyselee, ihmettelee, kyseenalaistaa. Eilen nakkasi mun käteen suomi-ruotsi-suomi sanakirjan, ja halusi et luen sitä. Tässä kohtaa kiinnostus loppui lyhyeen, koska kuulema puhuin hassusti. Eilen illalla teimme reissun kirjastoon, josta lähti mukaan kasa aivan uusia luettavia. Näissä riittää touhua moneksi päiväksi. 

Pipsa possu. Telkkarissa, kirjoissa, vaatteissa, puheenaiheissa. Joka paikassa. Läheisimmät ihmisetkin on nimetty Pipsa possun kavereiden mukaisesti. Minä olen tietenkin äiti-possu ja Eevi on Pipsa. Onhan se pikkuinen vaaleanpunainen röhkivä olento melkoisen sievä kaikkine oivalluksineen ja oppeineen, myös äidin mielestä. Eräänä päivänä Eevi kertoi mulle, mitä pannukakkutaikinaan tulee. Tämän tiedon oli oppinut Pipsa possulta.

 

Ulkoilu tuulisessa linnassa. Aloimme kolaamaan meidän pihan lumia yhteen tiettyyn kohtaan heti talven alusta ja siihen Eevi isänsä kanssa rakensi lumilinnan, joka nimettiin tuuliseksi linnaksi. Siellä touhuillaan päivittäin ulkoillessa. Linnassa on portaat ja sieltä voi laskea mäen alas. Pipsa possu tietäjät ymmärtää linnan nimen merkityksen ;)

 

Kahvilaleikit. Eevi sai joulupukilta ihanan valkoisen puisen leikkikeittiön. Sijoitimme sen väliaikaisesti portaikon alle, mutta siihen se on jäänyt. Eevi haluaa monesti päivässä keittää meille aikuisille kahvit ja tarjoilla ne kakun kera. Hän leipoo, keittää ja paistaa ruokia. Leikkeihin saattaa kulua päivittäin todella pitkiä aikoja. 

 

Onnea Rakas kaks ja puol vee! 

<3: Netta

Ladataan...

Ladataan...
Ennen kaikkea äiti

Eilen oli ystävänpäivä. Halusimme tehdä jotain normaaliarjesta poikkeavaa, koska oli koko perheen yhteinen vapaapäivä.

Lähdimme extemporereissulle Tampereelle. Reissun päällimmäisenä tarkoituksena oli mennä Metsolan pop up -tapahtumaan, joka on Ratinan kauppakeskuksessa nyt torstaista lauantaihin. Lisäksi ajattelimme pyörähtää Ideaparkissa Lempäälässä. 

Starttasimme auton aamusta ja palasimme kotiin jo samaisena iltana. Suunnistimme heti tarkastelemaan Metsolan valikoimaa. Tila on mielestäni avara ja tuotteet selkeästi esillä. Uutuudet oli heti sisäänkäynnin luona ja tarjoukset peremmällä. Ihanan herkullisia värejä nämä uutuudet, varmaan lähempänä kevättä täytyy näistä jotakin kotiuttaa myös meille. 

 

Minulla ei ollut mielessä mitään erityistä, mitä lähden hakemaan pop upista. Löytöjä kuitenkin tein, harkiten. Kokojakin oli mukavasti jäljellä ja sain kaiken, mitä paikanpäällä koin tarpeelliseksi. Alla on koottuna kuvaan mun ja Eevin hankinnat. Lisäksi ostin yhden tuotteen, jota en voi paljastaa, koska se tulee lahjaksi. Kuvassa olevaa ruskeaa tunikaa on kaksi, joista toinen menee äidilleni. 

 

Ratinasta suuntasimme Ideaparkiin, ja suorilta Ballotiin. Siellä kuluikin jokunen tovi, kun ihastelimme uutuuksia ja tarjousrekkejä. Lopulta mukaan tarttui puuvillainen pipo kevääksi sekä college, jonka mieheni valitsi Eeville. Annoin hänelle vapauden valita vaatteen, jonka hän haluaisi tytölle. Hän valitsi Blaan vihreän oravacollegen. Valinta oli myös mun mielestä kiva, sellainen, jota en itse ensimmäisenä olisi valinnut. Väri sopii vaalealle Eeville nätisti. Meillä ei aiemmin ole ollutkaan Blaan collegepaitoja, ainoastaan huppareita. 

 

Kävimme juomassa ystävänpäiväkahvit Arnoldsissa, jonka jälkeen jäin yksin ostoksille ja Eevi meni isänsä kanssa Titi-nallen taloon. Heillä kului aika kuin siivillä ja minä sain hetken tehdä ostoksia ihan omassa rauhassa. Terapeuttista! 

 

 

Itselleni ostin ihanan konjakinvärisen repun hyvästä alennuksesta. Reppu tulee varmasti kovaan käyttöön, koska siinä on sopivasti tilaa ja pieniä sisätaskuja kaikelle tavaralle. Mulla ei koskaan ei ollut tällaista siistimpää reppua, joten odotan innolla, millaisia käyttökokemuksia tämän kanssa alkaa kertyä. 

 

Tästä onkin mukava jatkaa kohti keväistä viikonloppua auringon heittämin lämpimin sätein. Nautitaan olostamme. Hyvää viikonloppua. 

<3: Netta

Ladataan...

Ladataan...
Ennen kaikkea äiti

Muutama kuukausi sitten aloin kartoittamaan vaihtoehtoja harrastuksista ja hetken selailun jälkeen kohdalle osui paikallisen tanssiseuraa järjestämä satubaletti. Mutta harmi, ryhmä on tarkoitettu 3-4 vuotiaille. Otin kuitenkin yhteyttä ja kyselin, onko meidän pian reilu 2-vuotias aivan liian nuori ryhmään. Sain vastauksen, että meidän on mahdollisuus mennä tutustumaan ja sen jälkeen saamme itse tehdä päätöksen jatkosta.

Olemme nyt käyneet baletissa kaksi kertaa ja voi että, miten ihanaa onkaan seurata pienen neidin iloa ja onnea baletin sykkeessä. Eevi on ryhmän nuorin, mutta se ei haittaa eikä näy menossa. Muut tytöt ovat ottaneet Eevin kivasti mukaan ja hienoa seurata, kuinka he huomaavat Eevin olevan hieman pienempi. Aina on joku tytöistä neuvomassa, jos homma ei heti luista. Myös ohjaajat antavat tukea näin alkutaipaleella oikein mukavasti. Eniten minua on yllättänyt Eevin reippaus heittäytyä ja mennä kuin vanha tekijä. 

Tunneilla harjoitellaan hienoja balettitaitoja leikin ja satujen kautta. Siellä käytetään paljon eläinaiheita ja lapsille tuttuja leikkejä. Lasten on helppo omaksua uusia taitoja, kun niitä käsitellään tuttujen aiheiden kautta. Kävellään kuten flamingot, hevoset, ravut ja kissat. Venytellään, kiipeillään, juostaan. Lapsille ominaista. 

Seuraavana onkin vuorossa balettimekon osto. Tähän saakka olemme menneet niillä, mitä kaapista löytyy. Äiti on aivan innoissaan. Onneksi tyttökin. Kotona kuuluu usein ”balettitossut, lenkkarit, balettitossut, lenkkarit”.. aivan kuten tunneilla on harjoiteltu ;) 

<3: Netta

 

Ladataan...

Pages