2-vuotiaan joulukalenteri

Tämä joulunaika on niin ihanaa. Mulla nostaa päätään aina marraskuussa askarteluvimma. Päätin nyt jo melkein vuosi sitten, että tänä vuonna teen itse joulukalenteri juuri 2v3kk täyttäneelle tytöllemme. Ajatuksena oli, että haluan hyödyntää siihen tarvikkeita, joille ei muuten ole käyttöä. 

Keksin tehdä 24 luukkua herra hakkarainen -pastillirasioista. Vuoden ajan keräsin kaikki purkit talteen ja alkusyksystä huhuilin paikallisella roskalavalla, jos jollakin olisi lahjoittaa meille purkkeja. Sitä kautta sain loputkin purkit kasaan, ja projekti pääsi alkamaan. 

Haastavin osuus oli miettiä, minne purkit ripustan. Halusin, että kalenterista tulee sellainen, jota voi vuosi toisensa jälkeen käyttää uudelleen. Ihan jo säilytyksen kannalta tämä sulki pois idean, että purkit ripustetaan esimerkiksi juuttinaruun. Pyysin isääni tekemään pienoismallin meillä jo pari joulua olleesta puisesta joulukuusesta. Siihen saisi kätevästi purkit kiinnitettyä ja kalenteri on helppo ripustaa seinälle. Isä suostui, ja projekti jatkui. 

 

Mieheni kiinnitti purkit kuuseen, jonka jälkeen tyttären kanssa koristelimme sen. Vuoden aikana haalimani kalenterin sisältö pääsi vihdoin luukkuihin. Ehkäpä vielä haluaisin laittaa kuuseen valot?

Mikä sen jännempää, kuin alkaa odotella joulukuuta ja lapsen iloa jokaisena aamuna luukun avatessaan. Minua jännittää yhtä paljon, ellei enemmänkin. 

<3 Netta

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *