Eroblogit ja Bloggarien erot….

Olen lukenut paljon blogeja. Sisustusblogeja, ruokablogeja, muotiblogeja ja perheblogeja. Kun erosin yli kolme vuotta sitten, sattui yhden seuraamani blogin kirjoittaja eroamaan yhtä aikaa. Samalla rupesin etsimään muita blogeja joissa käsitellään eroja. Huomasin että löytyy eroblogeja, eli blogeja jotka on perustettu nimeomaan eron läpikäymiseen. Niissä usein kerrotaan hyvinkin yksityiskohtaisesti eroa seuraavasta pettymyksestä, surusta ja toipumisesta.  Blogit myös usein loppuvat kun erosta on kulunut tarpeeksi aikaa.

Ja sitten on bloggarien eroja, niitä joissa on valkoinen koti, onnellinen perhe ja hyvä elämä. Blogeille on jo muodostunut lukijakunta. Nämä erot järkyttävät lukijoita usein yhtä paljon kun jos ystävä ilmoittaisi heille yllättäen eroavansa. Blogissa on ehkä ollut pieniä merkkejä erosta, mutta pääasiassa asiat on esitetty hyvässä valossa. Myös ero tuodaan näissä tilanteissa usein esiin surullisena prosessina, jossa kuitenkin tuetaan toinen toista ja ollaan kiitollisia yhteisistä vuosista. Vanhemmat muuttavat erilleen, mutta lähelle toisiaan. Avioliitto päättyy, mutta vanhemmuus jatkuu. Usein muistutetaan, että me olemme edelleen tiimi. Kun sisustusblogeja lukiessa tulee mieleen ”Voiko jonkun kotona olla tuon näköistä?” niin näitä blogeja lukiessa tulee mieleen ”Voiko tuollaisia eroja olla olemassa?”

Ehkä voi, en tiedä. Minun  eroni ei ollut sellainen. Sanotaan vaikka, että se oli ero jossa oli vahva syy erota. Sellainen syy, että yhdessä ei olisi voinut enää jatkaa jos ei halua satuttaa itseään aina vain uudelleen. Tilanne jossa olisi ollut parempi olla sanomatta mitään, koska mitään ystävällistä ei pysty sanomaan. On vaikea tukea toista tai muistaa olla kiitollinen kun ei edes muista syödä tai sitä mikä viikonpäivä on. Silti se oli hyvä ero. Jäimme asumaan lähelle toisiamme. Emme tarvinneet lakimiehiä tai edes lastenvalvojaa. Vietämme edelleen joulut yhdessä lasten kanssa ja käymme yhdessä vanhempainilloissa.

Joitain eroja tehdään vuosia, toiset liitot päätyvät hyvinkin yllättäen ja nopeasti. Loppujen lopuksi eron aika on kuitenkin lyhyt aika ja se harvoin tuo kenessäkään esiin parhaita puolia. Romahdus on usein hinta siitä, että pystyy jatkamaan eteenpäin. Ei eron tarvitse välttämättä olla kaunis ja hyvä, tärkeämpää on elämä ja arki eron jälkeen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *